Pešić: Ekipa pokazala ponos i karakter, ponekad potrebno doživeti ovakvu utakmicu

Selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je ekipa pokazala ponos i karakter u utakmici protiv Australije u četvrtfinalu olimpijskog turnira.
Istakao je i da su tako teški mečevi nekada potrebni.
 
"Svaka eliminaciona utakmica je teška sa mentalnog, psihičkog aspekta. Iako većina misli da je mnogo važno da u napadu donosiš odluke uz samopouzdanje, ipak je totalno obrnuta situacija. Prvi put nam se desilo da smo mi, verovatno pod tim psihičkom pritiskom poklekli, noge su nam otkazale, nismo čak ni stigli da napravimo faul. Ne zbog toga što su oni fantastični, Mils koji je dao 20 poena u prvom poluvremenu, a posle samo šest", rekao je Pešić.
Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira pošto su u Parizu posle produžetka pobedili Australiju 95:90, u utakmici u kojoj su imali zaostatak od 24 poena.
 
"Bilo je potrebno samopouzdanje u odbrani, a tu smo potpuno podbacili. Počeli smo da se gledamo, a oni su to iskoristili, videli ste kako su napali naše spoljne igrače, na ivici faula. Nismo u napadu mogli da pronađemo rešenje za njihovu agresivnu odbranu. Oni su dizali samopouzdanje, a mi smo se pretvorili u pratioce na terenu", dodao je on.
Pešić je istakao da je "sva sreća što u košarci postoje dva poluvremena, pa da možemo da se presaberemo i vidimo šta možemo da uradimo". 
 
"I to smo pokazali, taj ponos, karakter. Ne znaš šta je bolje, da loše počneš pa da pobediš ili da držiš kontinuitet tokom čitave utakmice pa da pobediš. Ja sam za ovo drugo, ali ponekad je verovatno potrebno da doživiš ovakvu utakmicu na ovakom turniru", dodao je selektor.
 
Pešić je rekao da bi njegova ekipa danas izgubila da nije promenila odbranu i pokazala dodatnu želju za pobedom, karakter i ponos.
 
"Onda bi krenulo da se objašnjava zašto smo izgubili. Trener nije uzeo tajm-aut, trebalo je da drži Jokića 50 minuta na terenu i onda sigurno dobijamo", dodao je on.
 
Srpski tim je u grupnoj fazi pobedio Južni Sudan, koji se žalio na suđenje u toj utakmici.
Pešić je rekao da se Srbija nije žalila na pojedine odluke, ali da niko neće komentarisati suđenje dok je on trener.
 
"Protivnički trener je bio opčinjen sudijama, oni su izrazili nezadovoljstvo. Ali onaj ko gubi, ima pravo da se ljuti. Nismo ni mi srećni suđenjem, nije pronađen balans, ali to se dešava. Zvanična ocena je da je bilo mnogo grešaka, a ne da je neko oštećen", rekao je Pešić.
 
Utakmicu je propustio Nikola Jović, a Pešić je rekao da on nije mogao danas da igra, ali da se oseća bolje.
 
Srbija će u sredu u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela aktuelnog šampiona selekcije SAD i Brazila.
  • Df

    06.08.2024 21:10
    Df
    Celu reprezentaciju drži Jokic i budimo presrećni ako budemo 4 ili 3.
  • Mirko Topalović

    06.08.2024 21:08
    @Pera
    "Košarkaši
    Pešić-najgori trener.
    Da nije Jokica reprezentacija bi se raspala."

    Jeste, jeste, tako je!
    Zato je Srbija sa istim ovim Pešićem a bez Jokića bila druga na svetu.
  • Pera

    06.08.2024 20:13
    Košarkaši
    Pešić-najgori trener.
    Da nije Jokica reprezentacija bi se raspala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.