Francuska poslanica tražila istražnu komisiji u parlamentu o Olimpijskim igrama

Poslanica francuske radikalne levice Oreli Truve izjavila je da želi pokretanje "narodne istražne komisije" u parlamentu o rezultatima i organizaciji Olimpijskih igara.
Francuska poslanica tražila istražnu komisiji u parlamentu o Olimpijskim igrama
Foto: Beta/AP
Ona je za francuske medije rekla da bi bilo normalno da parlament razmotri kako su prošle OI održane u Parizu, od 26. jula do 11. avgusta.
Kako je završeno "političko primirje" završetkom OI 11. avgusta, političari ponovo izlaze u javnost.
 
"Naravno da sam ponosna na naše sportiste, ali treba imati i kritički pogled prema organizaciji OI", rekla je Oreli Truve, članica radikalno levičarske stranke Nepokorena Francuska koja je u koalicija sa levičarskim strankama "Novi narodni front" osvojila najviše glasova na vanrednim parlamentarnim izborima.
Ta popularna istražna komisija treba da se osloni na svedočenja stanovnika, lokalnih zvaničnika i sportskih klubova, rekla je ona i dodala da je primetila premeštanje stanovništvo zbog OI, što je opisala kao "socijalno čišćenje".
 
Prema njenim rečima, bilo je i kršenja zakona o radu, jer su neki ljudi radili više od 60 sati nedeljno, a da im nije plaćen prekovremeni rad.
 
Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je pre OI da će u drugoj polovini avgusta imenovati premijera posle vanrednih parlamentarnih izbora na kojima niko nije osvojio apsolutnu većinu i ne može sam da vlada.
Međutim, mediji prenose da se još ništa ne zna o imenovanju premijera pošto 28. avgusta počinju Paraolimpijske igre koje će trajati do 8. septembra.
 
Za sada tekuće poslove obavlja odlazeća centristička vlada koja je u tehničkom mandatu.
  • Bon

    16.08.2024 13:30
    Razlika
    Makron ili Vučić.
    U čemu je razlika?
    U visini stasa.
    Uglavnom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.