Tanjga "opleo" po Piksiju: Samozaljubljeni selektor koji svuda vidi zaveru

Bivši direktor sportskog sektora Fudbalskog saveza Srbije i potpredsednik FK Vojvodina reagovao je nakon što je smenjen sa funkcije u savezu i oštro je kritikovao selektora Dragana Stojkovića.
Miroslav Tanjga je u pismu upućenom Sport klubu poručio da je primoran da reaguje "radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, kao i integriteta FSS ili bar onoga što je od njega ostalo".
 
On je podsetio javnost da je rezultat ostvaren na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj bio katastrofalan, dodajući da je o tome javno govorio i pred nadležnim telima FSS-a i u domaćim medijima, što mu je uzeto za greh.
 
"Taj neuspeh ne može da se brani ucenama, već preuzimanjem lične odgovornosti bez obzira na visine ugovora selektora i njegovih direktora. Sujeta, osionost i nedostatak samokritike preplaćenih 'stručnjaka' dovela je do toga da nam se najbolja selekcija za kratko vreme prepolovi. Igrači su bili i ostaju žrtve njegove nestručnosti i arogancije", navodi Tanjga.
On je direktno kritikovao Dragana Stojkovića Piksija, navodeći da se najmanje bavio trenerskim poslom, igračima i taktikom, a da je najviše pažnje posvetio kadrovanjem u savezu.
 
"Svuda je video zaveru, sklanjao je sve koji ne misle kao on, a okružio se ljudima koji ga zovu 'Mister' i koji hrane prenaglašen ego. I uvek su drugi krivi, svi osim njega", poručuje Tanjga.
Ističe i da je razočaran u autoritet predsednika FSS Dragana Džajića i članova Izvršnog odbora, jer se nisu suprotstavili "samovolji i ucenama egocentričnog i samozaljubljenog selektora".
 
"Kao neko ko se tek vratio u srpski fudbal osećam se zatečeno načinom na koji savez u Srbiji funkcioniše, gde se selektor ponaša kao predsednik saveza, a članovi IO kao puki poslušnici i dizači ruku. Očigledno je da smo za loše rezultate u Nemačkoj jedino krivi generalni sekretar i ja. Ako će ta odluka spasiti srpski fudbal ja sam spreman da platim tu cenu", ukazuje Tanjga.
Po njegovim rečima, Srbija ima odlične igrače, ali katastrofalno stručno vođenje. 
 
"Fudbalska javnost to dobro prepoznaje, za razliku od profesionalnih dizača ruku koji to ne znaju, ne žele ili ne smeju da vide. Reprezentativcima želim sreću i uspeh u Ligi Nacija", zaključuje Tanjga.
  • Slavisa

    08.09.2024 16:39
    @ZAMBADA, odakle znas da im nije rekao? Pa nisu ga najurili zato sto je cutao i duvao u istu frulu, nego naprotiv.
  • E

    05.09.2024 09:30
    E
    E vecu uvlakacu od ovog Tanjge nisam video!
  • Fishlander

    04.09.2024 18:18
    Sad si progovorio
    Kad vise nema deo kolaca sav se uprepodobio i raspricao sa ustima punim pravde. A do tad cutao. Koliko je to jadno!
    A da je Pikse dno i to je tacno ali evo dno je pomicno.
    VIDICU VRATI SE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.