KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.
KSS: Selektore, hvala
Foto: Beta (AP/Michael Conroy)
"Za sve učinjeno za reprezentaciju Srbije, kao i domaću košarku u globalu, KSS se zahvaljuje Svetislavu Pešiću i želi mu puno sreće i radosti u godinama pred njim", naveo je KSS u saopštenju.
 
Svetislav Pešić potvrdio je danas da nije više selektor košarkaške reprezentacije Srbije.
"Selektor muške A reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić će po isteku važećeg ugovora, krajem septembra, prestati da obavlja tu funkciju. Sedamdesetpetogodišnji trener koji je osvojio medalje na svim velikim takmičenjima, Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, nakon tri godine u svom drugom mandatu na klupi nacionalnog tima naše zemlje ostavlja svojim naslednicima u amanet primer predanog rada, dobre pripreme i dobrih rezultata", dodaje se u saopštenju KSS.
 
Pešić je pre manje od mesec dana osvojio bronzanu medalju sa ekipom na Olimpijskim igrama u Parizu, a prošlog leta srebro na Svetskom prvenstvu.
"U poslednje tri sezone, selektor Pešić je sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i srebro na Svetskom prvenstvu u Manili, uz plasman u osminu finala na Eurobasketu 2022. Prethodno, Svetislav Pešić je sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvajao zlatne medalje na Eurobasketu 2001. u Istanbulu i Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu", naveo je KSS.
 
"Nasleđe Svetislava Pešića u srpskoj, jugoslovenskoj i svetskoj košarci, ogleda se i kroz uspehe ovog stručnjaka na klupskom planu, kao i uspehe sa reprezentacijom Nemačke, odnosno mlađim selekcijama SFR Jugoslavije, sa kojom je osvajao zlatne medalje u kategorijama do 19 godina (Svetsko prvenstvo, Bormio 1987), do 18 godina (Eurobasket, Austrija 1986) i do 16 godina (Eurobasket, Bugarska 1985)", napisao je KSS.
 
KSS se zahvalio i doskorašnjem direktoru reprezentacije Srbije Draganu Tarlaću, "koji je posle tri godine uz srpski nacionalni tim nastavio karijeru sportskog funkcionera u Nemačkoj".
  • Презиме

    11.09.2024 06:56
    Светислав Пешић
    Оригинални стручњак, комада 1. Браво и хвала за све. Мени лично најдраже је злато из Индијанаполиса 2002. Победили нба амере у четвртфиналу, који су тако остали без медаље на домаћем терену и онда феноменалну Аргентину у финалу и тако постали прваци света по 5-ти пут, спектакуларано. Живео!
  • milenko

    11.09.2024 05:09
    Puno,puno hvala !!!
    Toliko od stare garde ex Yu !!!, ...a sada ove 'demokvate'..malo će da prodaju,malo da privatizuju,tenderišu i ..??
  • S56

    10.09.2024 22:18
    Ima još stručnih
    Dok Oskar ne diplomira, mogu da pomognu pečenjar i keramičar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.