Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.
Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona
Foto: Beta/AP (Branislav Božić)
Gol za Zvezdu postigao je Felisio Milson u 86. minutu.
 
Strelci za Benfiku bili su Kerem Akturkoglu u devetom i Orkun Kokču u 29. minutu.
U narednom kolu, Zvezda će 1. oktobra na gostujućem terenu u Milanu igrati protiv Intera.
 
Povela je Benfika u devetom minutu. Di Marija je prošao po desnoj strani, proigrao Aleksandra Baha, koji je centrirao, a na drugoj stativi se najbolje snašao Akturkoglu i ispred Radeta Krunića sproveo loptu u mrežu.
Tri minuta kasnije pokušao je Krunić udarcem iskosa u bliži ugao, ali je dobro reagovao golman Benfike Trubin.
 
U 18. minutu udarac sa distance je oprobao Bruno Duarte, ali je ponovo dobro intervenisao golman Benfike.
 
Benfika je duplirala prednost u 30. minutu. Kokču je izveo precizno slobodan udarac sa oko 20 metara po sredini gola, i pogodio desni ugao gola Glazera.
 
Zvezda je zapretila u 40. minutu, šutirao je Mirko Ivanić sa oko 25 metara, ali je njegov udarac završio pored gola.
 
Fudbaleri Zvezde su bolje ušli u nastavak, imali inicijativu, ali je prvo priliku u drugom delu imala Benfika, kada je Kokču šutirao iskosa u dalji ugao, ali za malo neprecizno.
 
Nakon kornera Elšnika u 65. minutu, nespretno je reagovao jedan defanzivac Benfike i umalo zatresao sopstvenu mrežu.
 
Nastavili su crveno-beli sa inicijativom, ali se Benfika dobro branila i nije dozvolila Zvezdi da stigne do ozbiljnije šanse.
 
Gosti su ponovo zapretili u 83. minutu, šutirao je Di Marija iskosa sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla preko gola.
 
Zvezda je smanjila prednost u 86. minutu. Ndiaje je dobro proigrao Milsona, koji je istrčao sam ispred golmana i udarcem u desni ugao zatresao mrežu Benfike.
Veliku priliku Benfika je imala u 90. minutu, kada je udarac Amdunija zaustavila stativa.
 
Crveno-beli su imali apsolutni pritisak do kraja meča, ali nisu uspeli da stignu do gola i izbegnu poraz na otvaranju Lige šampiona.
 
Ove sezone u najelitnijem evropskom takmičenju odigraće se 189 utakmica, umesto kao do sada 125.
 
Umesto grupne faze, sa osam grupa po četiri ekipe, klubovi će od sada igrati prema jednoj tabeli. Prvih osam ekipa plasiraće se direktno u osminu finala, a ekipe koje zauzmu od devetog do 24. mesta igraće u baražu za plasman u tu fazu. Ostali će završiti takmičenje.
  • Ostale

    19.09.2024 22:27
    Čekajte, Milojević zagrmeo!!!
  • Vlada

    19.09.2024 21:46
    Ma sudija je kriv.
  • Paolo

    19.09.2024 21:37
    Volem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.