Pešić: Kosovo je izgubljeno, Srbija treba da se pomiri s tim

Sociološkinja Vesna Pešić izjavila je da su Kosovu date sve glavne institucije koje jednu državu čine nezavisnom, pa joj je smešno da se sada dve strane, kako navodi, svađaju oko tablica.
Ona je za N1 rekla da Srbija treba da se pomiri sa tim da je Kosovo izgubljeno i da nema načina da se ono vrati.
Prema njenim rečima, najmanje je važno da li će biti RKS ili KM tablice, već je mnogo važnije kako se na Kosovu živi.
Pešić smatra da se situacija oko Kosova dosta promenila, jer su se "Amerikanci jako uključili u to", pa "čak i američki državni sekretar Entoni Blinken nepreikidno prati šta se tu dešava".
 
"Cilj je da se smanji ruski uticaj na Balkanu", ističe Pešić dodajući da je problem što Srbija "neće da digne ruke od severa Kosova, jer je tu većinski srpsko stanovništvo i Srbija ne odustaje od toga da ga pripoji sebi".
 
Podsetivši da je i ranije bilo predloga o podeli Kosova, ona kaže da se najverovatnije neće dogovoriti nikakve podele, ali da sever jeste problem.
  • Tja

    29.08.2022 06:30
    @Alexa

    Previše komplikovano, nemaju oni kapacitet za to. To i predvode narkomani i dileri koji tuku žene, ne očekuj mnogo intelekta.
  • Alexa

    28.08.2022 01:32
    Besplatni sveti
    Sorabi, kao i obično tupavi kao oklagije. Zrna mudrosti tu nema. Pošto nisam sorab, ni tupav, evo jedan predlog izvan kutije, što bi rekli. Ovako bi to možda kinez odigrao na srednji rok.
    Premisa 1: na kosovu, kao i u sorabiji, vlada jeziva korupcija i bezvlašće.
    Premisa 2: kosovo je hub za distribuciju droge i gomile stvari iz kriminalne sfere, te iole čestit svet tamo nema budućnost.
    Premisa 3: jedini razlog što tamo još ima radno sposobnih ljudi je što nemaju viznu liberalizaciju.
    Plan: srbija se postara, pomogne, da kosovo dođe što bliže eu, što brže. Zbog premise 1 i 2, kroz par generacija, kosovo će se isprazniti. Sorabi polako počnu da kupuju zemlju tamo, koja će bitii badava jer nema nikoga, i počnu da se naseljavaju. Kroz par generacija sorabi postanu većinsko stanovništvo na kosovu i referendumom proglase federaciju sa sorabijom. Eto i to sam vam rešio. Tiha voda breg roni i pamet braćo sorabi, ne višnje sile, knez lazar i ostali. Zapratite me za više saveta.
  • Komifo

    27.08.2022 13:20
    Bosanski purger nam se vratio iz Bohuna i postao ekspert za Krim... Niko ne brani Kosovo kao migranti koji profesionalno srbuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.