Medicinska sestra iz Beograda prenosila porođaj uživo na Tiktoku, suspendovana je

Medicinska sestra iz GAK "Narodni front" sumnjiči se da je uživo na Tiktoku prenosila porođaj.
Medicinska sestra iz Beograda prenosila porođaj uživo na Tiktoku, suspendovana je
Foto: Pixabay
Uprava klinike za N1 najoštrije osuđuje ovaj postupak medicinske sestre i navodi da je ona po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.
Čitalac N1 poslao je tom mediju screenshotove prenosa porođaja. On kaže da je u 4.30 sati, na Tiktoku naišao na prenos uživo naloga "instrumentarkajellenanf" koji je prenosio porođaj NN osobe.
Porođaj je, kako kaže, uživo gledalo više od 200 ljudi.
 
Čitalac N1 ističe da je kao građanin zgrožen ovim postupkom.
 
"Da li je moguće da kao društvo više nemamo svesti šta je ispravno, a šta ne. Da li je moguće da neko misli da nešto tako intimno kao porođaj treba da lajv strimuje. TikTok nalog, kao i svi doktori na porođaju koji su znali da se prenosi lajv, zalužuju da snose krivičnu, a svakako i građansku odgovornost. Narušena je privatnost pacijenta, još važnije njena čast", navodi ovaj građanin.
 
Uprava Ginekološko akušerske klinike "Narodni front" u odgovoru na pitanja N1 u vezi sa ovim događajem navodi da je zgrožena i osuđuje postupak medicinske sestre.
 
"Istovremeno se zahvaljujemo svima koji su nam blagovremeno ukazali na ovakvo dešavanje, da bismo mogli promptno da reagujemo i preduzmemo sve neophodne mere da se tako nešto nikad ne ponovi", navodi Uprava.
Ističe se da je medicinska sestra koja je napravila ozbiljnu povredu radnih dužnosti i obaveza kao i profesionalne etike odmah po hitnom postupku suspendovana, a pokrenut je i disciplinski postupak.
 
U saopštenju se napominje da je zabrana mobilnih telefona u porodilištu i operacionoj sali i dalje na snazi.
 
Podsetimo da je sredinom aprila stigla slična vest iz Makedonije. Tada je objavljeno da je priveden doktor anesteziolog nakon što je na Tiktoku uživo prenosio i snimao kolege i pacijente u bolnici u Tetovu.
 
Iz policije u Severnoj Makedoniji su rekli sa su 14. aprila u 23.40 časova uhapsili četrdesettrogodišnjeg muškarca u mestu Odri, Tetovo, a po prijavi direktora KBC-a u ovom mestu.
  • Pera

    27.04.2023 08:54
    Iz bivseg DDR-a
    GAK Narodni front?
    Da li je to ista ona ustanova gde je bilo propusta sa BSG vakcinama za bebe?
    Sa merak da se porodis tamo.
  • bananarama

    26.04.2023 14:40
    Svom medicinskom osoblju koje se u tom trenutku zateklo u toj sali za porođaj, momentalno dati otkaze.
    Prvo sestri koja je snimala i u lajvu prenosila porođaj.
    Drugo, svi koji su se tu zatekli prosto je nemoguće da nisu videli da ova snima a nisu je upozorili, zabranili a kasnije i prijavili nadležnima da je snimala porođaj. Svima otkaz jer su saučesnici.
    Čuj, ti si lekar, prisustvuješ porođaj, vidiš da tvoja koleginica snima porođaj a ne zabraniš joj, ne upozoriš je da je time povredila radnu disciplinu i etički kodeks, to samo znači da si njen saučesnik i moraš snositi odgovornost i sankcije kao i ona.
    Ko zna koliko su oni do sada tako u istoj ekipi, smeni, snimali porođaja i kačili na interner samo što su tek sada sasvim slučajno provaljeni.
    To policija i odeljenje za VTK treba da ispita i utvrdi. A koliko su možda i love uzeli na takve prenose, snimke, fotografije na sajtovima za one sa fetišom da takve stvari gledaju i prate.
    Ko zna koliko love su oni pojedinim porodiljama uzimali kao mito, muževi i porodice plaćali, za malo bolji tretman u porodilištu, tokom samog porođaja jer se boje da se nešto ne zakomplikuje pa računaju daj da doktoru, sestri dam neku kintu da malo pripaze, da budu malo uviđavniji, da porodilju obiđu posle porođaja i donesu joj nešto iz kantine da pojede ili popije.
    Znači, ovi ti možda uzmu mito a onda još i u lajvu prenose porođaj tvoje supruge, sestre, devojke, ćerke, unuke da ceo svet to gleda.
    Neverovatno koliko je ovo prizemno.
  • Evo

    26.04.2023 14:10
    Neće neće
    Neće više.. majke mi.. ko zna koliko ih je snimila do sad, i koliko je novca zaradila..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.