Grujičić o suspendovanoj medicinskoj sestri: Zgrožena sam, niko ne sme da snima pacijente

Ministarka zdravlja Danica Grujičić reagovala je na vest o medicinskoj sestri iz GAK "Narodni front" koja je suspendovana jer je snimke iz operacione sale širila na društvenim mrežama.
 Grujičić o suspendovanoj medicinskoj sestri: Zgrožena sam, niko ne sme da snima pacijente
Foto: Medija centar Beograd
Ona je za Telegraf istakla da niko nema pravo da snima pacijente i da zalazi u njihovu intimu, i pozdravila odluku direktora GAK-a da se ona suspenduje.
"Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, Tik-toku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje", kazala je prof. dr Grujičić.
Ona je napomenula da se za dalje korake mora postupati kako nalaže Zakon o radu kako se ne bi došlo u situaciju da se na kraju sestri koja je sve ovo uradila plaća odšteta.
Podsetimo, medicinska sestra iz GAK Narodni front, koja je na TikToku uživo prenosila porođaj, već duže vreme snimke i fotografije iz porođajne sale deli na ovoj društvenoj mreži.
 
Od fotografije sa operacionog stola, preko pripreme instrumenata i lekova za spinalnu anesteziju, do izvlačenja bebe iz stomaka prilikom carskog reza, do stavljanja novorođenčeta na kožu majke - ova instrumentarka od juna prošle godine objavljuje detalje iz porođajnih sala na TikToku, prenosi N1, o čemu opširnije OVDE.
  • Banderaš

    27.04.2023 10:51
    Tim sestrama i doktorima je očigledno neko dozvolio da unose telefone u operacionu salu,a sada svu krivicu svaljuju na tu sestru i peru sebe. Zabranite unošenje telefona u OP pa onda možete tražiti odgovornost. A ne ovako.
  • Ja

    27.04.2023 08:30
    Hehehe
    Zbog ovog ogromno incidenta Ministarka za zdravlje mora da se povuče sa mesta ministra
  • MN

    26.04.2023 23:56
    Kakva suspenzija, momentalni otkaz. Ovo je prestrasno, snimati majke u najranjivijim trenucima potpuno bespomocne da reaguju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.