Grujičić: Mediji da pišu o pozitivnim stvarima, crna hronika da ide na poslednje stranice

Ministarka zdravlja Danica Grujičić ocenila je da bi mediji trebalo više da pišu o pozitivnim stvarima.
Grujičić je rekla da crna hronika, posebno nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji, treba da "dođe na poslednje stranice, gde joj je i mesto".
"Nije joj mesto na prvim stranicama. Previše smo se okrenuli ka tim negativnim primerima i mi sami od njih pravimo neke heroje", rekla je Grujičić za televiziju Hepi.
Ocenila je da je ogromna odgovornost u ovom trenutku upravo na medijima.
 
"Moje lično ubeđenje je da ukoliko vi, kao mediji, ne budete našli rešenje da pričamo o pravim, pozitivnim stvarima, bojim se da će ta deca biti zbunjena i dalje. Njih treba vratiti na nekakav norlaman kolosek", navela je Grujičić.
 
Prema njenim rečima, za stanje u društvu i ponašanje dece odgovorni su svi.
 
"Nažalost, izgleda da je taj način nevaspitanog ponašanja postao obrazac, a za to smo svi odgovorni. Za to nije odgovoran ni (bivši ministar prosvete Branko) Ružić, ni (ministar unutrašnjih poslova Bratislav) Gašić, ni ja, niti bilo koji član Vlade Srbije, za to smo svi odgovorni", ocenila je Grujičić.
 
Ministarka je apelovala na roditelje da razgovorom sa decom traže rešenja za sve probleme, ocenjujući da je porodica narušena i da roditelji sve manje vremena provode sa decom.
  • Hm

    19.05.2023 00:01
    Tako je neka dete bude sto vise sa mamom i tatom dok mama radi 40 sati nedeljno redovnog i 105 sati mesecno prekovremenog rada. A tata slicno, kada me naterate da dezuram 24h dete sledeci put vodim sa sobom u bolnicu da se pozitivno druzimo (smile :) ). Kada zatrazim godisnji iz doba Korone (2020,2021,2022)ne zovite me izdajnikom vec mi omogucite druzenje sa detetom. A tako i za ostale: spremacice, radnike u supermarketima, radnike u privatnim firmama, radnike u robovskim fabrikama,... Bravo Danice, tebi nije mesto na ovoj funkciji, mesto ti je u operacionoj sali to je ono sto si dobro radila. Ovako se samo sramotis!
  • Zdravsvo

    18.05.2023 19:33
    Odgovor
    Imre, ja sam šef! Nema kod mene u ustanovi politike, promenio sam do sada osam direktora, politika nam je najmanje bitna, ja sam tu da stanem u odbranu zaposlenih kojima sam nadredjeni!
  • Vatrogasac

    18.05.2023 15:06
    Gde ti živiš
    Članice,
    a pink , heppy i ostali trovači da vredjaju pošten narod danonoćno.
    Eee, dosta je .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija