RHMZ: Evo gde će biti olujni, gde orkanski vetar, a gde grmljavina sa gradom

Grmljavina sa gradom očekuje se danas na području četiri okruga, objavio je jutros Republički hidrometeorološki zavod.
RHMZ: Evo gde će biti olujni, gde orkanski vetar, a gde grmljavina sa gradom
Foto: 021.rs
Lokalna pojava grmljavine i grada očekuje se u Južnobačkom, Južnobanatskom, Sremskom i Mačvanskom okrugu.
Verovatnoća ovih pojava je 85 odsto, prognoza je RHMZ.
Olujni vetar, bez grada, očekuje se u regionu Beograda i to sa udarima od 60 kilometara na sat i jače. Verovatnoća s kojom RHMZ ovo saopštava je 80 odsto.
 
Vetar orkanske jačine, sa udarima 86 kilometara na čas i jače, očekuje se na području Zapadnobačkog, Srednjebanatski, Sremskog i Kolubarskog okruga. Verovatnoća je 80 odsto.
 
Istovremeno nas očekuju visoke temperature - u Južnobačkom, Južnobanatskom, Sremskom, Mačvanskom i Beogradskom okrugu biće 32 stepena.
 
Tri stepena viša temperatura očekuje se u najtoplijem delu dana u Šumadijskom, Pomoravskom, Borskom, Zaječarskom, Rasinskom, Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Zlatiborskom i Moravičkom okrugu.

Na području Grada Novog Sada i drugih opština i gradova proglašena je vanredna situacija nakon oluje koja je zahvatila Srbiju u sredu uveče.

  • @Grafitne bombe

    22.07.2023 17:57
    Ma šta kažete, posle decenije miloševićevog režima su "u EPS-u radili školovani i stručni ljudi"?
  • Bananamen

    22.07.2023 17:53
    @lenka, kako zamisljate tako dovoljno pametni da neko poveze sve kuce "na taj vod" za gradsko osvetljenje? Kako vas nije sramota da lupetate toliko? A da prikljucite sporet na baterije? Sta mislite o toj ideji? A ovi koji kukaju za protivgradne rakete, shvatite, to ne radi bas uvek i tako dobro kao sto mislite.
  • Grafitne bombe

    22.07.2023 16:32
    @ Aleksandra
    Ali, tada su u EPS-u radili skolovani i strucni ljudi, a ne nekakvi promoteri, nestrucni rodjaci i prijatelji sa kupljenim diplomama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija