FOTO: Strani državljanin pokušao da prošvercuje više od 4 tone markirane robe

Stranac je kroz Srbiju pokušao da prošvercuje više od 4 tone tekstila, odnosno gotovo 39.000 markiranih odevnih predmeta više nego što je prijavio.

Kako je saopšteno iz Uprave za carinu, muškarac je u turskom kamionu koji je prevozio robu iz Istanbula ka Holandiji pokušao u Srbiju da uđe na graničnom prelazu Preševo.

Nakon što je vozač prijavio tovar po tranzitnom dokumentu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju da li se dokumentacija slaže sa onim što se u tovaru zapravo nalazi.
"Međutim, to nije nimalo lako jer je potrebno istovariti ceo kamion koji je ovoga puta prevozio oko 20 tona robe, pa prebrojati i uporediti svaku stvar", podsećaju iz MUP-a.
 
Nakon istovara i upoređivanja svih artikala sa onim što je prijavljeno u dokumentaciji, utvrđeno da se u kamionu nalazi višak od gotovo 39 hiljada neprijavljenih odevnih predmeta, teških preko 4.000 kilograma.
 
"Radi se većinom o originalnim proizvodima, među kojima se našlo i preko 4.000 artikla za koje se sumnja da je reč o kopijama poznatih brendova, pa je ukupna vrednost neprijavljenog tovara procenjena na gotovo 3,5 miliona dinara", navode.
 
S obzirom da je vozač strani državljanin, sproveden je hitan prekršajni postupak.
 
Vozač je dobio novčanu kaznu i trajno mu je oduzeta neprijavljena roba koja će biti izložena na javnoj prodaji na nekoj od predstojećih elektronskih licitacija Carinarnice Niš.
  • ex chapman

    02.08.2023 08:26
    C&A?
    da je svercovao konolju bolje bi prosao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.