Aleksić podneo ostavku na sve stranačke funkcije: Srbiji potrebna još jedna partija

Miroslav Aleksić dao je ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci, kao i na mesto šefa poslaničke grupe te stranke u Skupštini Srbije.
Najavio je da će formirati zajedno sa kolegama poslanicima koji takođe istupaju iz Narodne stranke novu odborničku grupu.
"Stranka nije ničija privatna imovina", poručio je Aleksić na Oplencu.
Poručio je da "ne možete sa Vračara da raspuštate odbore, samo zato što ne misle kao vi".
 
"Nisam imao lične probleme sa gospodinom Jeremićem, imali smo konceptualne razlike o tome kuda stranka treba da se kreće", rekao je on.
 
Aleksić je ocenio da je Srbiji potrebna još jedna partija. Prema njegovim rečima, svi odbori koji su predložili njegovu kandidaturu treba da odmah krenu u osnivanje nove partije.
 
Aleksić je izjavio i da sa članovima parlamenta iz Narodne stranke čiju podršku uživa - Borislavom Novakovićem, Đorđem Stankovićem i Slavicom Radovanović, treba da napusti poslanički klub.
 
Uz ocenu da su se u njihovoj partiji dešavale nedopustive stvari, Aleksić je konstatovao da je neodrživo da rukovodsto stranke bude na jednoj strani, a članstvo na drugoj.
 
"Niko od nas ne mrzi predsednika stranke. Ali, mi se borimo za rezultat i našu budućnost", rekao je Aleksić, uz tvrdnju da su smene u vrhu partije izazvale nezadovoljstvo članstva.
 
"Oni koji su me do juče dizali u nebesa, sada o meni govore sve najgore, koristeći retoriku Srpske napredne stranke. Ja sam ničiji. Pripadam građanima sa kojima ću se boriti do kraja, do oslobođenja. A tu slobodu svi skupo plaćamo", izjavio je Aleksić.
 
Aleksić je ranije danas za N1 kazao da zajedno sa predstavnicima niza gradskih i opštinskih odbora napušta Narodnu stranku. Najavio je osnivanje nove političke organizacije čiji je radni naziv za sada Narodni pokret Srbije.
 
Sukob u Narodnoj stranci traje već duže vreme i protekle nedelje ušao je u završnu fazu, a kulminirao je smenom Aleksića sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke.
 
Posle smene Aleksića sa pozicije predsednika Izvršnog odbora, šef odborničke grupe narodnjaka u Beogradu Miloš Pavlović sredinom ove nedelje uputio je zahtev za povlačenje te odluke, čiji je rok istekao u petak.
 
"Ne cepamo stranku, dajemo mogućnost i predsedniku i predsedništvu da ponište sporne odluke", izjavio je tada Pavlović.
Jeremićeva strana tvrdi da je do smene došlo u cilju sporovođenja demokratske i transparentne izborne skupštine, a Aleksićeva da je cilj da se veštački prekroji volja članstva.
 
"Član stranačke Statutarne komisije Miloš Pavlović obavlja 'medijsku pripremu cepanja' Narodne stranke tvrdnjama da su odluke stranačkih organa donete protivno statutu i 'davanjem roka do sutra' predsedniku stranke Vuku Jeremiću da te odluke poništi", izjavio je u četvrtak, 3. avgusta sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović.
 
Izborna skupština Narodne stranke zakazana je za 22. oktobar, međutim, sada je jasno da Miroslav Aleksić više nije u igri za kandidata te partije.
  • GoraNs

    09.08.2023 08:53
    Dole AV
    Koliko govnjivih botova na ovoj vesti je pokazatelj koliko ovaj čovek vredi,podrška,bravo za potez,najbolji političar u Srbiji.
  • Selo

    09.08.2023 06:34
    Srbiji fali mnogo toga. Ne fale joj samo dve stvari: izvršitelji i još jedna stranka . Ima ih ko kusih pasa.
  • MK

    06.08.2023 22:40
    nova stranka
    Samo napred, biće još više još manjih stranaka! Spustiće se cenzus, pa će izbori biti zabavni! Jedva čekam predizbornu kampanju, duele na televiziji, to će prevazići rijalitije! Njih doduše ne gledam, ali će ovo biti predstava - sa ljudinama, doslednim, istrajnim i principijelnim kao ovaj Aleksić! A tako ste ga voleli!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.