Ljajićeva stranka na izbore ide sa SNS, Palma će sa SPS

Socijaldemokratska partija (SDP) Srbije saopštila je da će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, u okviru liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".
Ljajićeva stranka na izbore ide sa SNS, Palma će sa SPS
Foto: 021.rs
Iz ove stranke, čije je predsednik Rasim Ljajić, naveli su da je to nastavak saradnje iz prethodnog perioda, koji je rezultirao značajnim uspesima koalicije, posebno u oblastima razvoja infrastrukture, privlačenja stranih investicija, poboljšanja životnog standarda i socijalne sigurnosti građana.
"Tokom predizborne kampanje govoriće se i o budućim projektima i planovima koje će lista ostvariti ukoliko joj građani daju poverenje. SDP Srbije će svojim aktivnostima dati značajan doprinos rezultatu naše koalicije, a kampanju ćemo bazirati na obilasku i najudaljenijih naselja i sela širom Srbije, razgovarajući sa građanima o njihovim problemima, potrebama i očekivanjima", naveli su u saopštenju iz SDPS-a.
 
Palma: Jedinstvena Srbija ide sa SPS
Jedinstvena Srbija nastupiće na predstojećim parlamentarnim izborima u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), najavio je predsednik JS Dragan Marković Palma.
 
On je u Jagodini, na skupu omladine gradskog odbora JS, ocenio je da je koalicija te stranke i SPS "politički fenomen kao najdugovečnija koalicija u istoriji parlamentarizma u Srbiji".
 
"To je naša bratska partija čiji je predsednik Ivica Dačić, koji je mnogo toga uradio za Srbiju. Zajedno smo 16 godina a da se nismo posvađali ni oko čega. To znači da nismo sujetni, da poštujemo dogovor i da sve što radimo ne radimo zbog funkcija niti zbog kvota, ko će koliko i kojih mesta dobiti na listi, već zbog boljeg sutra građana Srbije", naveo je on.
 
Marković je pozvao lokalne odbore Jedinstvene Srbije da na lokalne i pokrajinske izbore takođe izađu u koaliciji s SPS.
 
"Ono što je moj poziv, poziv rukovodstva Jedinstvene Srbije, a znam da je to i poziv predsednika SPS Ivice Dačića, da svuda na izbore izađemo zajedno, osim u slučaju gde opštinski ili gradski odbori naših stranaka smatraju da bi mogli više glasova da dobiju na odvojenim listama. Ja mislim da svuda treba da izađemo zajedno kao i na parlamentarnim izborima", naveo je Marković.
  • Boki

    29.10.2023 21:07
    Ljajic kao i Vucic nema dana radnog staza.Paraziti obojica.
  • Banderaš

    29.10.2023 10:40
    Paraziti
  • Realista

    29.10.2023 07:31
    političke stranke?
    Da bi grupa građana bila politička moraju da imaju politički cilj, ovako su svi interesne grupe pa je Ljajićeva interesna grupa pristupila Vučićevoj interesnoj grupi itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f