VIDEO: Ekološki aktivisti u Beogradu upali na panel o rudnim i mineralnim resursima Srbije

Aktivisti su naveli da su pokušali da se prijave za učešće na skupu kada su čuli da se održava, ali da im je rečeno da je to usko stručni skup i da je zatvorenog karaktera.
Nakon konferencije za medije i čitanja otvorenog pisma, koje su uputili učesnicima panela, aktivisti su predvođeni poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom ušli u zgradu Metropola skandirajući "Rio Tinto marš iz Srbije".
 
Kada su aktivisti ušli u salu, veliki broj učesnika konferencije je napustio salu.
Demonstranti su poručili predstavnicima stranih kompanija da im u Srbiji nije mesto i da se vrate odakle su došli i tamo kopaju i istražuju.
 
Profesor Ratko Ristić, inače kandidat za gradonačelnika Beograda na listi pokreta Dveri i Zavetnika, po ulasku u salu rekao je da je na Kosovu i Metohiji počinjena izdaja, a da je ostatak Srbije namenjen za prodaju.
 
Akademik Nenad Kostić poručio je da to nije nikakav stručni skup, jer učesnici panela ne znaju ništa o rudama i mineralima.
 
 
Zlatko Kokanović iz Gornjih Nedeljica, na konferenciji za medije koja je prethodila upadu u hotel, kazao je da se posledice prljavih kineskih tehnologija vide i u studiji Instituta "Batut" koja je pokazala da je broj obolelih od raka u Boru i Majdanpeku porastao 20 procenata za samo tri godine poslovanja Ziđina. 
 
  • Priroda

    07.11.2023 17:08
    Tako treba
    Bravo !
  • X

    07.11.2023 14:49
    Bravo ljudi.
    Jedina je "šteta" što ministarka nije stigla da se slika u novom kostimu.
  • iguman

    07.11.2023 12:51
    18. Dec. 1.nacionalizovati rudnik Bor.
    2. pohapsiti odgovorne za Rio Tinto sa naše strane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija