Martinović: Opozicija želi da izazove građanski rat, vlast ne manipuliše biračkim spiskovima

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović ocenio je kao laži izjave pojedinih opozicionih političara da vlast manipuliše biračkim spiskovima.
On je optužio opoziciju da želi da izazove haos, pa čak i građanski rat.
U zvaničnom saopštenju Ministarstva, Martinović je naveo da je "očigledno da takozvane proevropske opozicione stranke svakog dana zatrpavaju građane Srbije gomilom notornih laži o tome da, kako oni kažu, ‘diktatorski režim Aleksandra Vučića’ priprema izbornu krađu putem manipulacija sa biračkim spiskovima i fiktivnim prijavljivanjem građana iz unutrašnjosti na adrese u gradskim opštinama Grada Beograda.
 
"Očigledno je da opozicija sa jedne strane traži alibi za izborni poraz, a sa druge strane ove svakodnevne brutalne laži predstavljaju političku pripremu da se 17. decembra, odmah po završetku izbora, proglasi izborna pobeda opozicije i da se izađe na ulice srpskih gradova i opština, te da se izazove haos, pa možda i građanski rat", naveo je ministar.
On je direktno Dragana Đilasa, Mariniku Tepić i Miroslava Aleksića optužio da im je "lični i stranački interes iznad Ustava, zakona, državnih i nacionalnih interesa" i dodao da se vlast dobija samo i isključivo na izborima, a nikako na ulici.
 
Povodom slučaja Užičanke M.D.S, koja je od Gradske uprave Užica dobila rešenje o tome da je njen sin, koji je preminuo 2005. godine, ove godine upisan u birački spisak "po osnovu punoletstva", Ministarstvo je navelo da u konkretnom slučaju problem nije nastao u vođenju Jedinstvenog biračkog spiska.
U saopštenju je rečeno da Grad nije pogrešio jer službenik "nije mogao da utvrdi da je lice umrlo, s obzirom na to da je smrt nastupila 2005. godine u Beogradu u zdravstvenoj ustanovi, te je upis u matičnu knjigu umrlih izvršen na osnovu potvrde o smrti, koju je tada u papirnom obliku dostavila zdravstvena ustanova sa nepotpunim i netačnim podacima".
 
"Ovakve situacije danas nisu moguće, zato što su podaci umreženi, odnosno evidencije digitalizovane, 2012. godine objedinjeni su svi podaci i uspostavljen je Jedinstveni birački spisak, kojim je obezbeđena puna kontrola, tačnost i ažurnost podataka", navedeno je u saopštenju.

Komentari 70

  • Spiridon Kopicl

    14.11.2023 15:55
    ...zgadija....
    Zasto se protiv ovog "ovog" necega ne izmisli neki napitak , tableta...bilo sta
  • pape

    13.11.2023 14:27
    ju ju ju
    Evo ih bolesnici, krenuli su. Prpa, prpa. Nego šta nego će ga biti. Nećete vi mirno sići sa vlasti.
  • SNS

    13.11.2023 07:08
    BOT
    Nisam ja Majke mi. Zamenio hemiske olovke na biračkom mestu sa onima koje se mogu brisati. I nisam uzeo 3000 din, sendvič, vodu ... Što lepa salama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija