Vučić ponovo kritikovao Đorđevića: Da li mu je ugrožena direktorska fotelja u Pošti?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije srećan sa onim što se dešavalo u Pošti.
Vučić ponovo kritikovao Đorđevića: Da li mu je ugrožena direktorska fotelja u Pošti?
Foto: 021.rs
Dodao je da je tamo video i dobre i odgovorne ljude, ali da postoji problem sa direktorom, prenosi N1.
 
"Imamo problem sa direktorom tog preduzeća, jer se pitamo šta je radio i zašto nije čuo te ljude, te odgovorne i ozbiljne ljude. Zašto ih nije saslušao? Zašto se nije više pažnje posvetilo njihovim problemima", rekao je Vučić na Pinku.
Ovo nije prvi put da Vučić javno iskazuje nezadovoljstvo radom Zorana Đorđevića koji je trenutno vršilac dužnosti direktora Pošte.
 
U vreme kada je Đorđević bio ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja, Vučić mu se javno podsmevao zbog procena o troškovima vraćanja obaveznog vojnog roka, koje je izneo u svom prethodnom ministarskom mandatu, kada je vodio resor odbrane.
"I uzgred, nasmejao sam se, pretpostavljam da je ministar Đorđević dao onu cifru od 700 miliona… Je l’ Đorđević to nekada dao? Kakav genije. To ne bi bilo, ukoliko je tri meseca, ne bi bilo više od 90 miliona, ukoliko je šest meseci - ne bi bilo više od 130 miliona", rekao je Vučić.
 
Đorđeviću, međutim, nije zasmetala ta prozivka.
 
"Na predsednika da se naljutim? Da li ja imam pravo da se naljutim na predsednika? Ja sam to možda shvatio i kao kompliment, s obzirom na to da sam član Mense", kazao je tada Đorđević.
 
No, Đorđeviću se, prema saznanjima N1, ipak "klima" direktorska fotelja u Pošti, ali zbog toga što će dobiti mesto ambasadora u Sloveniji.
 
Podsetimo, štrajk zaposlenih u Pošti zbog malih plata traje već danima, a počele su i prva udaljavanja sa posla u periodu od tri meseca za sve one koji su učestvovali u obustavi rada.
 
Pošta je juče saopštila da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu funkcionišu i da će rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene, kao i da se normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može očekivati početkom naredne nedelje. Međutim, radnici to negiraju.
 
To javno preduzeće zahvalilo se svim sindikatima na konstruktivnosti pri dijalogu sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, sa kojom je i potpisan sporazum o prestanku obustave rada.
 
Deo poštara, međutim, ne odustaje od prvobitnih zahteva i nastavlja sa obustavom rada, i poručuje da ni D-Ekspres, niti bilo koja druga privatna kompanija nemaju veze sa njihovim štrajkom.
 
Preksinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije. Policija je u zgradi bila oko pet sati i navodno nije imala sudski nalog.
  • Mučenik

    21.11.2023 15:30
    "ПОШТА"-ПРЕДСЕДНИК-ДИРЕКТОР
    Шта и коме смета председник Србије како једе, игра кошарку, а биће и тренер, када заврши факултет, а одличан је студент, спашава децу из снега, удара камене темељце, излази из фрижидера, слушали га како се жали, али сада је, чини се, своју изборну кампању подигао на виши ниво. Набацио је кецељу, засукао рукаве и у тигању спрема палачинке за госте на сајму вина „Винска визија“ и то јавно. Овим је ΛV показао да је свестрани политичар, кувар, спасилац и како кажу његови полтрони, најбољи председник Србије од њеног постанка. Што би рекли врањанци: „малко ли је“, а изгледа није мало него свестрано понашање и знање поштеног председник и зато заслужује свестрано наше поштовање и уважавање. То ће показати на крају избора, да ли вреди или је за „отпад“. Неповољна прилика је штрајк поштара и понашање директора супротно од жеље председника. Проблем Поште ће реши слањем директора Ђорђевић за амбасадора или возача будуће амбасадорке докторке плагијаторке Јоргобанке Табаковић, чији је возач био био до његових министарских фотеља.
  • Petar Veliki

    19.11.2023 13:32
    Pošta
    Koga ti praviš blesavim osim samog sebe šatro kritikuješ pa ti si sve ove GLUPAKE i postavio na važnim mestima da bi ti bio superioran
  • R49

    19.11.2023 07:09
    Istini za volju
    Član Mense se nije dokazao. Više uspeha je imao kao šofer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.