Vučić na naslovnim stranama portala u izbornoj tišini: Drže na naslovnoj strani vesti od juče

U petak ujutru portali Politike, Informera, lista Alo, Večernjih novosti i još nekih izgledali su kao predizborni kolaž.
Kako piše Vreme, na njima su na naslovnim stranama gotovo sve vesti posvećene izjavama predsednika Srbije Aleksandra Vučića iz sinoćnje emisije na jednoj televiziji.
 
Ime Vučića, koji se ne kandiduje na izborima, nalazi se u nazivu jedne izborne liste.
 
Hvalospevi njemu tako opstaju u medijima čak i tokom izborne tišine koja je počela u ponoć i traje do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 17. decembra, u 20 časova.
Tokom predizborne tišine, medijima je zabranjeno da propagiraju kandidate i liste, kao i da izveštavaju o funkcionerskoj kampanji.
 
Tehnički, portali nisu prekršili zakon jer su vesti koje čitaoce dočekuju u petak zapravo objavljene još u četvrtak predveče – i neuobičajeno dugo ostavljene na naslovnoj strani.
I u štampanim novinama su na naslovnim stranama pohvale gradnje obilaznice oko Kragujevca, sa fotografijama predsednika države i ministra infrastrukture Gorana Vesića.
 
"Neimari“, glasi jedan naslov. "Predsednik obišao radove“, glasi drugi.
 
I ovde bi se moglo reći da ni Vučić ni Vesić nisu kandidati na izborima, pa da ovo nije kršenje izborne tišine. Ali, jasno je kome takva funkcionerska kampanja ide u prilog.
 
Inače, u petak većina medija piše o tome da je ovakva izborna tišina besmislena. Pre svega jer su od nje izuzete društvene mreže.
A, kako vidimo, i klasični mediji imaju kreativne načine da je zaobiđu.
 
Građani Srbije u nedelju biraju na republičkom, vojvođanskom i beogradskom nivou, kao i u još šezdesetak gradova i opština.
  • neverni Toma

    15.12.2023 18:13
    Krivicne prijave i to je to.
  • Ana

    15.12.2023 16:16
    A sta je sa portalom Nova?
  • Liman

    15.12.2023 13:00
    Jel neko očekivao nešto drugo? Možda fer plej?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija