Održan novi protest ispred RIK-a: Najavljen veliki skup za nedelju

Nešto posle 18 časova, počeo je još jedan protest ispred Republičke izborne komisije.
Na protest su pozvali predstavnici liste "Srbija protiv nasilja", kao i studenti i mladi, koji su prethodnih dana preuzeli na sebe veliki deo organizacije protesta.

Miroslav Aleksić, nosilac liste "Srbija protiv nasilja" prokomentarisao je za N1 obraćanje Ane Brnabić u kom je ona rekla da je analiza Crte koja dokazuje izborne nepravilnosti "jedno veliko ništa". Kako je naveo "ne možete očekivati od lopova da uhapsi lopova", a Ana Brnabić je za koju taj "lopovski sistem" radi.

Aleksić je na današnjem protestu najavio veliki skup za nedelju u 18h.
 
"Sutra čekamo rezultate koji treba da dođu, rok koji ističe da se ponište izbori, to je momenat kada moramo svi da se okupimo. Pozivam sve građane, postavićemo binu, krenućemo u odbranu narodne volje, države, slobode koju su nam oduzeli ovi koji su nam privatizovali državu. Možda se RTS i doseti da treba da informiše građane koji uredno plaćaju svakog meseca", kaže on.
Podsetimo, studenti koji su preuzeli organizaciju, najavili su da će se ovi protesti održavati svakog dana u 18 časova.
 
U zgradi RIK nalaze se poslanici iz prošlog saziva koji štrajkuju glađu.
 
Marinika Tepić, koja je prva započela štrajk glađu najavila je da se štrajku od sutra pridružuju i Janko Veselinović i predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović.
Podsetimo, štrajk glađu započele su i poslanice u bivšem sazivu parlamenta Danijela Grujić iz Novog Sada i Jelena Milošević iz Niša.
  • zztop

    23.12.2023 15:16
    Već 18. decembra je trebalo obaviti sve , ovo ide razvodnjavanju i sitnom tužakanju ...
  • Ako

    22.12.2023 21:47
    Ako
    se skupe 80 hiljada,mozda i urade nesto u Nedelju?! Iz NS znam da ide veliki,broj Gradjana jos prekjuce su se dogovarali sa potpisnicima Proglasa i ostale Opozicije. Opet ovisno o broju ljudi i koliko su spremni ici? Ako misle samo,setati i drzati govore,par sati onda od toga nema,nista! Videcemo?
  • @Profa I sektor

    22.12.2023 21:02
    "Kako im objasnite da mama podrzava one koji vijaju zene oko stola, korumpirane DS funkcionere koji primoravaju devojke na seks."

    Jutka je u sns radikal.
    Osuđen i (premalo) robijao zbog uznemiravanja.
    Još nešto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija