VIDEO: Održan 9. protest u Beogradu, ispred Palate pravde zatraženo puštanje svih pritvorenih

Deveti protest ispred zgrade u kojoj se nalazi Republička izborna komisija počeo je danas u 18 časova, odakle su okupljeni prošetali do Palate pravde, da traže oslobađanje uhapšenih.

Ispred zgrade RIK-a okupili su se predstavnici opozicije i građani, odakle su pošli u protestnu šetnju ka Palati pravde.

Miroslav Aleksić pozvao je na oslobađanje pritvorenih ljudi, naročito omladine koja je uhapšena nakon protesta u nedelju. 
 
"Mi ih plaćamo i dužni su da rade za nas, a ne da budu slepi poslušnik režima koji je oteo Srbiju", rekao je Aleksić ispred Palate pravde.
 
Nebojša Zelenović rekao je da to što se desilo uhapšenima, je moglo da se desi svakom od onih koji su izlazili na proteste.
On je građane pozvao i na skup ProGlasa u subotu kod Terazijske česme.
 
"Od toga koliko će nas doći u subotu zavisi kako će izgledati borba protiv režima, ali nema odustajanja dok svi ne budu pušteni", rekao je Zelenović.
 
Srđan Milivojević ih je pozvao da se sutra pridruže studentima u podne, na platou kod Filozofskog fakulteta.
 
Takođe, pozvali su sutra i sve da se okupe 
 
Građani okupljeni ispred Palate pravde skanidarli su "Pustite ih sve, pustite ih sve".
 
Glavni zahtev na današnjem protestu bio je da se puste svi privedeni nakon protesta u nedelju, dok i dalje važe zahtevi za poništavanje i ponavljanje izbora, pre svega u Beogradu, ali i na ostalim nivoima.
  • maliVUK

    27.12.2023 00:52
    Za @Shema krađe izbora
    Iz aviona se vidi da Vi niste nikada bili u izbornoj komisiji na biračkom mestu,a da ste bili ne biste ni pomislili da tako nešto pomislite;a ne još i da napišete. Ako ikada budete "na kutijama",shvatićete neke stvari.
    I da,imate uvid u svako biračko mesto na kom se glasalo u Srbiji na internetu. Kucajte samo RIK.com...na googl i pogledajte šta vas zanima.
  • bora

    26.12.2023 22:03
    retardi smesni ste
    Da krenemo redom:
    1. Nedelja;razbijanje skupstine grada.
    2.Ponedeljak :To su radili Vecicevi ljudi mi smo mirno setali.
    3.Utorak pustite uhapsene (opozicija trazi da se oslobode Vucicevi)
    Kako sada vi mislite da pobedite ili srusite Vucica.Stvarno bi voleo
    da za nekog glasam ali ovo je strasno.U ponovljenom glasanju u
    Beogradu bicete blizu cenzusa.Ovo je kao da gledam film
    profesionalac.
  • Shema krađe izbora

    26.12.2023 21:13
    SNS i Vučić su pokrali izbore, i jasno je da vlast nema legitimitet.
    A način i šema kako kradu je: u opštinama po Srbiji na glasačkim mestima gde nema prava opozicija kontrolore, odatle šalju fantomske glasače kombijima i autima za Beograd. Jer svakako na tom mestu bez kontrolora SNS sam sebi upisuje 70% glasova na zapisnik, a onim strankama opozicije kojima hoće da smanje da ne pređu cenzus na tim mestima upisuju 0 glasova.
    Tako da na ovaj način preko zapisnika kradu oko 15% glasova na republici, i oko 7-8% glasova u Beogradu preko fantomskih glasača koje dovoze sa mesta na kojima kradu na zapisnik jer nema kontrolora prave opozicije.
    Bilo bi zanimljivo na internetu objaviti rezultate glasanja sa svih izbornih mesta posebno, prepoznačete ta mesta gde su krali na zapisnik, to su mesta gde SNS ima 70% glasova, a gde Dveri, NS i DJB-Tadić imaju 0% glasova. I sa tih istih mesta će te po imenu i prezimenu naći fantomske birače koji su glasali u Beogradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija