Jovanović Ćuta traži od Vučića da uhapsi njega, a pusti "nevinu decu"

Lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta obratio se večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Jovanović Ćuta traži od Vučića da uhapsi njega, a pusti "nevinu decu"
Foto: 021.rs
On je zahtevao da bude uhapšen zbog poziva na protest ispred Skupštine Beograda tokom kog je došlo do incidenata a da istovremeno na slobodu budu puštena kako je rekao, nevina deca. 

U video poruci Vučiću, Jovanović je kazao da stoji iza poziva građanima da dođu na nedeljni protest tokom kog je došlo do incidenata posle kojih je privedeno najmanje 38 osoba.

"Aleksandre Vučiću, ti koji u ovoj zemlji odlučuješ o svemu, pozivam te da odmah i bez odlaganja pustiš nevinu decu iz pritvora. Ja sam taj koji je u nedelju pozivao narod na okupljanje, ja sam taj koji je probao da uđe u gradsku skupštinu. Pozivam te da daš nalog svom javnom tužiocu da me privedu pa da vidimo ko u ovoj zemlji ruši ustavni poredak", naveo je Jovanović. 

Pridružila mu se i narodna poslanica Danijela Nestorović iz Ekološkog fronta, koja je navela da se odriče poslaničkog imuniteta. Pozvala ga je da procesuira narodne poslanike koji su pozvali građane da se okupe.

  • Desna opozicija

    27.12.2023 10:23
    da se pridruži protestima
    Hitno desna opozicija uključujući i MI da se pridruži protestima protiv nelegitimnog Vučića koji je pokrao izbore ! A plus je prevario glasače jer je juče dao tablice Kosovu, a ukinuo Srpske tablice ! Ova prevara glasača je razlog da se Desna opozicija pridruži protestima protiv izborne krađe i nelegitimnog Vučića koji krade izbore i laže glasače pred izbore.
  • Gt

    27.12.2023 08:18
    Gt
    Bravo Cuto i svaka čast na ovome celoj Opoziciji! SNS botovi mogu lupetati sta hoce ali vi dajete poslaničke imunitet da omladinu puste i vas kao organizatore privedu! Ovo se u Srbiji nikada nije desilo i najlon do poda! Aj sada AV i Policijo da vas vidimo?! I da sam bar i malo sumnjao u Opoziciju nakon ovoga sve sumnje su nestali i idemo svi zajedno još ovo priznanje Republike Kosova od strane AV…nejce da može! NO PASARAN!!! Vidimo se u Subotu da odabranima svoju Zemlju!
  • Vladimir

    27.12.2023 04:52
    Odeš lepo u policiju, kažeš to isto tamo, priznaš i kažeš da te apse i eto ti ga na. Ovo kobajagi, za novine se ne računa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f