Vučić: SNS odnela ubedljivu pobedu na ponovljenom glasanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je, prema dostupnim rezultatima, izborna lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na ponovljenim izborima osvojila 69,5 odsto glasova.
Vučić: SNS odnela ubedljivu pobedu na ponovljenom glasanju
Foto: 021.rs
Kako je naveo, lista "Srbija protiv nasilja" osvojila je 12 odsto, a koalicija oko Socijalističke partije Srbije "Ivica Dačić - premijer Srbije" 5,84 odsto glasova.
Vučić je u sedištu Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu rekao da se još čekaju rezultati sa tri biračka mesta.
 
"Na svim biračkim mestima, apsolutno svim, i na gradskom i na republičkom nivou, što nije bio slučaj prethodni put, veoma ubedljivu pobedu odnela je lista 'Srbija ne sme da stane'", rekao je Vučić.
Rekao je da je oko 43 procenta izlaznost na republičkom nivou i nešto manje od 40 odsto na nivou grada Beograda.
 
"Ovo znači da bi, ukoliko bude relativno pristojna izlaznost 2. januara, i ako se nastavi ovakav trend, realno očekivati 130 mandata, a ne 129 mandata", rekao je Vučić.
 
Kazao je i da će do kraja februara ili početka marta biti formirana Vlada Srbije.
 
Izbori su ponovljeni na 35 biračkih mesta, a koalicija "Srbija protiv nasilja" je ranije saopštila da će bojkotovati današnje glasanje.
 
  • KAjtel

    31.12.2023 10:17
    Tek tako, kao i u Kaću "najubedljivija pobeda SNS dosada!" Lepo piše da "Nije važno ko glasa, već ko broji glasove" tom matricom se tiranin koristi, i dokle god to ne shvatimo nema nam spasa.
  • Deki

    31.12.2023 09:25
    Javite Vučiću da više nije predsednik partije zvane SNS nego da je to Vučević i da on nema šta da se oglašava sa mesta predsednika Republike. Nije čak ni predsednik RIKa
  • 313z

    31.12.2023 08:13
    NapreDNO kao i uvek
    Jabučilo ponovo objavljuje rezultate pre izbornih komisija i koliko sutra će da izjavi da su ponovljeni izbori bili demokratski i odlično organizovani i neće ni da pocrveni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f