BIRODI: Načelnica u KPZ Niš smenjena jer je ukazala da je zaposlen "sakupljač kapilarnih glasova"

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je da je u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Niš sankcionisana Valetina Krstić zbog "ukazivanja na zapošljavanje skupljača kapilarnih glasova".
BIRODI: Načelnica u KPZ Niš smenjena jer je ukazala da je zaposlen "sakupljač kapilarnih glasova"
Foto: 021.rs (ilustracija)
"Upravnik KPZ Niš Cvijetin Đorđić doneo je odluku da načelnicu sektora za obuke i zapošljavanje u tom zavodu Valentinu Krstić kazni premeštanjem na niže radno mesto, jer je ukazivala da je u Zavodu angažovan čovek koji je medijima u Nišu priznao da je skupljao kapilarne glasove za Srpsku naprednu stranku", saopštava BIRODI.
U saopštenju se dodaje da je Đorđić pokrenuo postupak i protiv advokata Miloša Vlahovića, pravnog zastupnika Valentine Krstić, zbog navodnog nepoštovanja KPZ Niš i državnih organa Srbije.
U saopštenju se navodi da je BIRODI izradio izveštaj sa nalazima i preporukama koje je predstavio kroz izjave za medije, uključujući konferenciju za medije u Nišu, odnosno dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije i Savetu za borbu protiv korupcije.
 
Biro poziva Agenciju za sprečavanje korupcije i Savet za borbu protiv korupcije da sastave izveštaje o ovom slučaju i daju preporuke, a Ministarstvo pravde da navedeni izveštaj uključi tokom žalbenog postupka Valetine Krstić.

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija