Bisljimi: NBS poslala kamion sa 117 miliona dinara, cilj je stvaranje veštačkih tenzija

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi izjavio je da je Narodna banka Srbije (NBS) poslala danas na granicu sa Kosovom kamion sa 117 miliona dinara.
Bisljimi: NBS poslala kamion sa 117 miliona dinara, cilj je stvaranje veštačkih tenzija
Foto: 021.rs
Prethodno je NBS saopštila da je novac koji je iz Srbije poslala na Kosovo za isplate plata, penzija i socijalnih davanja vraćen sa Jarinja jer kosovske vlasti nisu odobrile njegov ulazak.
 
Novac je, kako su naveli, trebalo da preuzme britanska licencirana firma koja inače distribuira novac NBS za srpske sredine na Kosovu.
Bisljimi je rekao da takav postupak NBS predstavlja jednostrani korak Srbije, usmeren na "flagrantno narušavanje funkcionisanja institucija Republike Kosovo", što, kako kaže, ima za cilj stvaranje veštačkih tenzija.
Ističe da Kosovo ima volju i radi na tome da pomogne u pronalaženju mehanizma koji će obezbediti da se sredstva legalno šalju krajnjim korisnicima, i to što je pre moguće.
 
Napominje da je Centralna banka Kosova (CBK) uspostavila precizna pravila koja određuju ko i kako ima pravo da uvozi evro i druge valute na Kosovo.
 
Prema uredbi CBK, to mogu da urade samo bankarske i nebankarske finansijske institucije kojima je licencu dala Centralna banke za obavljanje delatnosti finansijskog bankarstva i tek nakon davanja licence i posebnog pisanog ovlašćenja Centralne banke, rekao je Bisljimi.
  • Логичар

    08.02.2024 11:19
    Аааааа?!
    Британска фирма контролише токове новца НБС на КиМ?! ..и наравно узима рекет!
  • Bećiri

    08.02.2024 07:25
    Kosovo republjik
    Zahvalite precedniku izdajniku i sns sekti za stanje na Kosovu.izdao i prodao a sada vas masno laze eeee glupi Srbi.
  • Realista

    08.02.2024 07:13
    Vratili kamion sa novcem?
    Pa što ga nisu pustili da uđe na Kosovo i jednostavno konfiskovali do okončanja sunskog spora?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f