Dačić o vraćanju smrtne kazne: To bi možda prošlo na referendumu, pitanje da li ga raspisati

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da bi referendum o vraćanju smrtne kazne u Srbiji "možda i prošao", ali da je pitanje da li zbog toga treba pokretati promene Ustava.
"Ja jesam zaista za smrtnu kaznu, ali mislim da je teško do toga doći. Jedino ukoliko idemo na promenu Ustava. Da li je to realno ili ne, za to je portrebna promena Ustava", rekao je Dačić za televiziju Pink, komentarišući predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ta kazna ponovo bude uvedena za najteža krivična dela.
Govoreći o osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, naveo je da "takvim monstrumima i zločincima neko treba da presudi".
"Mislim da bi ih obični ljudi golim rukama zadavili. Ovde je sad pitanje, ako hoćemo da idemo na smrtnu kaznu, prvo moramo da pođemo od Ustava, da promenimo Ustav. Da bi se promenio Ustav, zna se kako se to radi", dodao je Dačić.
 
Prema njegovim rečima, poslednja smrtna kazna u Srbiji izvršena 1992. godine, a od tada je bilo 19 presuda smrtnih kazni, ali nijedna nije izvršena.
  • Steva

    08.04.2024 11:12
    oj srrbijo med šljivama
    A, zašto nije raspisan referendum o vraćanju slobinog unuka i davanje svih mogućih privilegaija kao sto je kuća od 250 kvdrata,pomoćni objakat od 59 kv pa vinogradi i voćnjaci i zatim plata od 160000 din.Sa čime je on to zaslužio ?
  • stari novosađanin

    08.04.2024 11:01
    smrtna kazna
    Pošto smrtna kazna nije izvodljiva, po meni je adekvatna kazna :DOŽIVOTNI ZATVOR, BEZ MOGUĆNOSTI RANIJEG OTPUSTA (zbog dobrog vladanja i sl.). Znači, ZAISTA doživotna kazna DO KRAJA ŽIVOTA, bez pardona.
  • Milann

    08.04.2024 10:46
    Vracanje inkvizicije?
    Kakva smrtna kazna?! O cemu se prica u Srbiji u 21veku, umesto da podizu zivotni standard gradjana?! Srbija posle 2004godine ide retrogradno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.