Brnabić: RTS pred izbore bio naklonjeniji opoziciji

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da će od ODIHR tražiti dodatna pojašnjenja u vezi sa delom njihovog izveštaja o lokalnim izborima koji se odnosi na medijsko izveštavanje.
Brnabić: RTS pred izbore bio naklonjeniji opoziciji
Foto: 021.rs
Ona je gostujući na televiziji Prva kazala da je ODIHR bio kritičan kada je reč o zastupljenosti vlasti u medijima i ocenila da javni servis (RTS) nije bio naklonjen vladajućoj većini nego opoziciji.
"Javni servis je do te mere bio naklonjen opozicionim strankama. Nije u redu da u debatnoj emisiji na RTS-u odnos snaga bude tri na prema jedan i da opozicija ima 45 minuta, a naš predstavnik 15", navela je Brnabić.
Šef Posmatračke misije ODIHR Lamberto Zanijer izjavio je u ponedeljak da je uočeno "selektivno medijsko izveštavanje" tokom predizborne kampanje za lokalne izbore i da su mediji javnog servisa primarno bili usmereni na predsednika, vladu i vladajuće stranke.
 
"Opoziciji su omogućili pristup medijima tokom poslednjih deset dana pre izbornog dana. Nacionalni privatni pružaoci medijskih usluga u velikoj meri favorizuju javne funkcionere i vladajuće stranke, dok sa druge strane marginalizuju i često u negativnom svetlu izveštavaju o opoziciji", rekao je Zanijer.
  • Dragoslav Markovic

    04.06.2024 18:20
    Brnabic
    Za ovakve,reci A.B. nekad se govorilo,obraz-djon.
  • uuff

    04.06.2024 14:55
    što je ožučio ovaj lažljivi ODIHR, ma svašta ce im u brk taj evropski bezobrazni...ceeelih 48h prvi i jedini do reči nije mogao doci, taj Savo brutalno okupirao mikrofon k'o Gazelu. I kakav je to način da ti eu posmatrači veruju svojim očima a ne av i meni?
  • doktor

    04.06.2024 13:41
    pa dobro gde si ti
    Brnaba, nedostajes sa svojim briljantnim izjavama. Jel si se iselila iz Jovankine vile?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija