Đilas: Kakvi poboljšani izborni uslovi kad u Beogradu glasaju Dodik i Stevandić?

Lider SSP Dragan Đilas izjavio je da izborni uslovi nisu uopšte poboljšani u odnosu na decembarske, a da je dokaz tome što su u Beogradu glasali Milorad Dodik i Nenad Stevandić.
On je dodao da su kolege koje su odustale od zahteva i rešile da izađu na izbore zaustavile sve, a možda i učinile da "voz koji je išao napred, sada krene unazad".
 
"Izborni uslovi nisu nimalo poboljšani, a to su pokazali i izbori u nedelju. To nisu bili izbori. Unapred je bila krađa i samo se potvrđuje ono što smo mi, koji nismo učestvovali, trvdili i rekli", istakao je Đilas za TV Nova.
On je naglasio da se dokazalo da možda "opozicija i može da dobije većinu glasova kao što je bio slučaj u Beogradu 17. decembra, ili sada u Nišu, ali ne može da ima vlast, jer Srpska napredna stranka ne da tu vlast".
 
"Zato moramo da se borimo za izborne uslove. Samo sa izbornim uslovima koji građanima omogućavaju da slobodno iskažu svoju volju, slobodnim medijima i sređenim biračkim spiskom moguće je doći do promena. I garantujem da bi u takvoj situaciji SNS od onih 1.800.000 osvojenih pre šest meseci, osvojila upola manje", podvukao je Đilas.
On je posebno naglasio da se mora zakonom regulisati i sistem kapilarnih glasova jer je to klasični pritisak i kupovina glasača.
 
"Kapilarni glasovi su način za legalizaciju pritiska na birače i kupovinu glasova. Onaj za paket, onaj pod pritiskom, onaj zbog posla. To mora da stane. Mora da se sredi birački spisak, a ne da imamo situaciju da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić glasaju u Beogradu na lokalnim izborima", zaključio je Đilas.
  • Dragan

    06.06.2024 14:49
    Dragi moj Skf
    Eto, ti misliš da "ti mediji" su previše "protiv države" (verovatno misliš na Predsednika) - a ja mislim da su PREMALO. Trebalo bi svaki dan da objave kako je povećavan državni dug, koliko je para poklonjeno nekim firmama, koliko je krivičnih dela za koje se ne pokreće sudski postupak i sl. Jer je bar pola ljudi veoma zaboravno.
  • Skf

    06.06.2024 12:42
    Dragan
    Botove pogodi iz prve. Za ostale da pojasnim mediji u vlasnistvu Solaka i Djilasa kao i ostali da budu objektivni,da ne rade protiv drzave,bez laznih nasllova i vesti,bez kampanja i hejta 24/7,da placaju svi poreze u Srbiji,da odgovaraju nasim sudovima,kredibilne goste da zovu a ne samozvanu elitu... za sve vazi. Jos nejasnoca Dragane botu?
  • Z

    06.06.2024 12:34
    Idealni uslovi nece biti nikad, a bojkotovanjem jos niko nije pobedio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.