Dekan FPN-a se obratio na protestu, pa izazvao negodovanje: Zabrinut sam kao otac ženskog deteta

Ispred Fakulteta političkih nauka u Beogradu danas je održan protest zbog imenovanja profesora Slaviše Orlovića za dekana ovog fakulteta
"Seksualno nasilje ne sme da se zanemari, a nasilnici moraju da se procesuiraju, a ne da se postavljaju na visoke funkcije", poručili su danas studenti i članice organizacije "Ženska solidarnost" ispred Fakulteta političkih nauka, prenosi N1.
 
Oni su se okupili u znak protesta zbog imenovanja profesora Slaviše Orlovića za dekana FPN-a, koji se dovodi u vezu sa navodnim seksualnim zlostavljanjem studentkinja, a nakon što su o tome neke od njih na društvenim mrežama podelile kroz šta su prošle.
Savet fakulteta trebalo je u podne da održi i sednicu na kojoj se odlučuje o Orlovićevom statusu, ali održavanje je i dalje neizvesno.
 
Okupljeni su pitali Simića, ali i ostale iz uprave fakulteta zbog čega nisu reagovali poslednjih 25 godina, od kada potiču prve optužbe protiv Orlovića, javlja N1.
 
U jednom momentu dok su se na skupu održavali govori, na ulaz u FPN izašao je odlazeći dekan Dragan Simić, koji je poručio da je na strani studentkinja, da se moraju ispitati sve okolnosti i da će fakultet kao institucija reagovati u skladu sa zakonom.
"Tužan je povod što se danas nalazimo ovako ovde i što naš fakultet biva na ovakav način u centru pažnje. Ali zaista delim svu vašu zabrinutost zbog toga što se pojavilo u medijima ovih dana u vezi predloženog kandidata za dekana FPN-a. Fakultet ima obavezu da štiti svakog svog zaposlenog. Sve svoje studente, na prvom mestu studentkinje i studente, a onda i sve zaposlene na isti način i bez ikakve poštede za bilo koga. Dakle, navode koji su se pojavili treba istražiti na zakonit način i u skladu sa pravilima", rekao je Simić.
 
 
On je objasnio da je izdao nalog povrenicama na fakultetu da pristupe i da dobiju potrebne informacije koje su neophodne da bi se dalje postupilo u ovom slučaju.
 
"I sam sad, kao otac ženskog deteta više nego zabrinut što se ovakve stvari događaju. Ako kažem da sam šokiran i ogorčen, malo sam rekao. U srpskom jeziku nema dovoljno jakih reči i izraza da kaže kako se ja osećam zbog svega što čujem. Ali mi se moramo držati zakona i pravila", dodao je.
Dok je Simić govorio, učesnici protesta su negodovali i pitali ga zašto do sada nije reagovao.
  • Лана

    07.06.2024 13:43
    А претпоставка невиности?
    У цивилизованом свету, нико није крив док се судски не докаже супротно.
    До тада, клевете и оптужбе, су једино бизарни начин за нечију незаконску дисквалификацију.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f