Srbija dobija Savet za starenje

Vlada Srbije donela je na danas održanoj sednici odluku o obrazovanju Saveta za starenje i međugeneracijsku saradnju.
Srbija dobija Savet za starenje
Foto: Pixabay
Savet će, kako se navodi, "sprovoditi mere u okviru procesa starenja, promocije međugeneracijske saradnje i vođenja zdravog i aktivnog starenja tokom celog životnog ciklusa".

Obrazovanje Saveta predviđeno je "Strategijom aktivnog i zdravog starenja".

Strategija je usvojena prošle godine u cilju podsticanja saradnje državnih organa, stručnih i strukovnih organizacija i udruženja na polju poboljšanja kvaliteta života, navodi se u saopštenju Vlade.
  • Srbin

    14.06.2024 21:52
    A za umiranje
    Sad jos fali savet za umiranje pa da se i tu pomogne bednim penzionerima da umiru sto pre to bolje !!!
  • Imre

    13.06.2024 22:30
    Danas saznadoh da Srbija ima direktora centra za evropske politike.Verovatno da bi postojao direktor u tom centru imamo sefove odelenja za pojedine grupe drzava i radnike u tim odelenjima.
    Secam se kad su opozicioni radikali iznosili da Srbija ima 150 agencija,medju njima i agenciju za okeanske katastrofe.Sve su to ostavili po dolasku na vlast i sad jos i prosiruju.
  • TBL

    13.06.2024 21:12
    Uhlebi
    Dajte i neko ministarstvo za rokenrol, kad je bal, neka je s muzikom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.