Uhapšeni čuvari i doktorka u Padinskoj skeli zbog smrti čoveka koji je u zatvoru bio zbog petarde

Četvorica čuvara i doktorka u zatvoru u Padinskoj skeli uhapšeni su zbog sumnje da su povezani sa smrću S.B. (74) u tom zatvoru 4. februara ove godine.
Uhapšeni čuvari i doktorka u Padinskoj skeli zbog smrti čoveka koji je u zatvoru bio zbog petarde
Foto: 021.rs
To je potvrdio glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.
 
On je za RTS naveo da su osumnjičeni uhapšeni po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde zbog sumnje da su izvršili krivično delo nesavestan rad u službi.
Dodao je da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati.
 
U tom roku će biti saslušani pred javnim tužiocem.
Više javno tužilaštvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice osumnjičenih koji su delili zatvorsku ćeliju sa S. B, jer su ga tukli i zlostavljali u više navrata, a od zadobijenih povreda je preminuo.
 
Sedamdesetčetvorogodišnji S. B, koji je služio prekršajnu kaznu u Padinskoj skeli, preminuo je u zatvoru 4. februara, a obdukcijom je utvrđeno da je umro nasilnom smrću.
 
Trojica 20-godišnjaka, s kojima je delio ćeliju, osumnjičena su za teško ubistvo.
 
Sumnja se da su žrtvu svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto više nije imao novca da im kupuje namirnice u zatvorskoj kantini.
  • Ana

    27.06.2024 18:55
    Mnogo mi je zao tog coveka… Mnogo sam bila tuzna kad sam cula sta se desilo…. Nadam se da ce odgovorni biti adekvatno sankcionisani, stvarno strasno…
  • Ma daj

    27.06.2024 18:26
    A upravnik ništa???
  • Milica

    27.06.2024 15:47
    Dozivotna

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija