Vladimir Đukanović za tri godine od 35 kvadrata do tri luskuzna stana i dva apartmana na Zlatiboru

Član SNS-a Vladimir Đukanović koji kao advokat zastupa, između ostalih, Predraga Koluviju i Dijanu Hrkalović, postao je vlasnik tri luksuzna stana na Voždovcu, kao i dva apartmana na Zlatiboru.
Vladimir Đukanović za tri godine od 35 kvadrata do tri luskuzna stana i dva apartmana na Zlatiboru
Foto: Youtube (N1, Screenshot)
Agencija za sprečavanje korupcije je ove stanove objavila na sajtu tek posle upita BIRN-a, pošto skoro dve godine nije ažurirala podatke o njegovoj imovini.
 
Kako otkriva BIRN, Đukanović je kupio tri penthausa u luksuznom voždovačkom naselju Park Villa Residence, zajedno sa tri garažna mesta, kao i dva apartmana koji se nalaze, kako je Đukanović rekao za BIRN, na Zlatiboru.
Prema podacima iz katastra, a i sa sajta Park Villa Residence, stanovi Vladimira Đukanovića nalaze se u istoj zgradi, na istom povučenom spratu, jedan do drugog, a površine su 101, 90 i 86 kvadratnih metara, dok je svako garažno mesto površine po 13 kvadrata.
 
Vladimir Đukanović kaže za BIRN da je sklopio ugovor za kupovinu tih stanova još 2020. godine, kad još "nije ni ašov bio zaboden".
 
"Ja sam to tada pred koronu, bukvalno sam uhvatio onaj poslednji talas. Moja advokatska kancelarija je to kupila i sve je išlo preko kancelarijskog računa, sve je tako isplaćeno", kaže Đukanović za BIRN.
Na pitanje BIRN-a kolika je cena kvadrata bila tada, Đukanović kaže da je iznosila 2.050 evra za kvadratni metar.
 
"Oko 620 i nešto hiljada evra je koštalo", kaže Đukanović i dodaje da je njegova kancelarija plaćala na rate i sve isplatila krajem prošle godine.
 
"Plaćam sa računa kancelarije i struju i vodu i održavanje zgrade i sve što bude bilo isključivo sa računa kancelarije. Tu će mi biti kancelarija, a delom ću malo i da se preselim", dodaje on.
 
BIRN je kontaktirao Park Villa Residence i saznao da su svi stanovi rasprodati "pre godinu-dve", kao i da je cena penthausa tada bila 3.300 evra po kvadratnom metru, plus porez na dodatu vrednost (PDV), kojeg plaća kupac.
 
U izveštaju o prihodima i imovini, Đukanović u februaru 2020. prijavljuje da ima ušteđevinu i stan od 35 kvadrata. Tri godine kasnije, u maju 2023. Đukanović ima čak devet nekretnina, ušteđevina je i dalje tu. U izveštaju za 2024. godinu navodi se da on više nema nikakvu ušteđevinu.
Prema javno dostupnim podacima, Đukanović je kao advokat u periodu 2020-2023. imao neto dobit od oko pola miliona evra (59,24 miliona dinara). 
 
Ujedno, isti izveštaji pokazuju da je Đukanovićeva advokatska kancelarija uvećala vrednost nekretnina u svom posedu za oko 350.000 evra. Cena preostala dva jednosobna apartmana ostala je nepoznata.
  • Pera

    27.06.2024 20:38
    Advokat moler
    Đuka moler je postao advokat u kasnim godinama oko 2016. Dokaz kako se od kokoškara postaje napredni lopov i političar. Zaradio pošteno znojeći čelo i leđa. Sad je Đuka pravosuđe i to ti je.
  • zgađen

    27.06.2024 18:46
    Teško se gasi
    Neki stalno ponavljaju: Ničija nije do zore gorela. Nazadnjačka izgleda ima poveći rezervoar kerozina pa bukti.
  • x

    27.06.2024 18:19
    d/b/ ik advokat
    otkada su mu pre tri godine objasnili kako se pronalaze ulazna vrata u Sud,krenula je njegova vrtoglava karijera,jerbo je prethodne sporove gubio posto nije znao kako da unidje u isti/misli se na Sud,druga ulazenja mu izvanredno idu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija