"Nećete nas gaziti": Građani ispred Pinka zbog producentkinje koja je pijana oborila devojčicu

Aktivisti više opozicionih stranaka i građani okupili su se na poziv Zeleno-levog fronta ispred televizije Pink zbog producentkinje te televizije koja je pijana udarila devojčicu na pešačkom prelazu.
"Nećete nas gaziti": Građani ispred Pinka zbog producentkinje koja je pijana oborila devojčicu
Foto: Screenshot/N1
Prisustvovalo je i nekoliko pripadnika policije u civilu.
Okupljeni drže transparent sa napisom "Nećete nas gaziti!".
 
Rekli su da neće od ovoga praviti nikakav veliki događaj, već da žele da iskažu svoje nezadovoljstvo.
Podsećamo, do nezgode je došlo sinoć oko 23.10 sati na Voždovcu kada je N. К. (44), kako je saopštio MUP, automobilom marke "škoda skala", na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe, naletela na devojčicu (15) koja je s teškim telesnim povredama prevezena u Vojnomedicinsku akademiju, gde je zadržana na lečenju.
 
Alkotestiranjem je utvrđeno da je N. К. imala 1,02 promila alkohola u organizmu.
 
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju: Hitno izmeniti zakon
 
Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju zatražilo je danas od nadležnih da u hitnom postupku izglasaju izmene Krivičnog zakonika kojima bi se pooštrile kazne za krivce za smrtne ishode dece u saobraćaju.
 
U reagovanju povodom saobraćajne nezgode u kojoj je na pešačkom prelazu u Beogradu teško povređena devojčica, Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju se nada da će se devojčica potpuno oporaviti.
 
"Srbija godinama spada u najmanje bezbedne zemlje u Evropi u oblasti saobraćaja i javni rizik stradanja dece i mladih u proseku je dva puta  veći u Srbiji nego u Evropi", navedeno je u saopštenju.
 
Udruženje roditelja stradale dece naglasilo je da se vizija od nula stradale dece u saobraćaju ne postiže selektivnom pravdom, empatijom i povlašćenim položajem krivaca, sporim podizanjem optužnica, višegodišnjim krivičnim postupcima i kaznama od jedne do tri godine za poginulo dete.
 
Prema predlogu tog udruženja, Krivični zakonik bi trebalo izmeniti tako da se predvidi stroža kazna zatvora - od pet do 15 godina - ako je nastupila smrt jednog ili više lica.
 
Kazna za agresivnu vožnju sa smrtnim ishodom na pešačkom prelazu trebalo bi da iznosi 30 godina zatvora bez mogućnosti pomilovanja, dok bi kazna za agresivnu vožnju sa smrtnim ishodom trebalo da bude u rasponu od 15 do 30 godina zatvora.
 
Trebalo bi uvesti i kaznu trajne zabrane upravljanja motornim vozilom, dok kaznu koju izriče osnovni sud u visini od jedne do osam godina briše i predviđa nova od pet do 15 godina zatvora, navelo je Udruženje roditelja stradale dece.
 
Svi počinioci teškog krivičnog dela u javnom saobraćaju sa smrtnim ishodom moraju suđenja čekati u pritvoru, a vreme provedeno u pritvoru ne bi trebalo da se računa u vreme izvršavanja kazne. U skladu sa tim treba promeniti član 215 Zakonika o krivičnom postupku, navelo je Udruženje roditelja stradale dece u saobraćaju.

Teme

udes
  • /

    28.06.2024 10:48
    /
    @dzo@dokcilo
    ja ne podnosim botove.
    pokazali ste lice jos kada ste se rugali ocu kojem je dete izgorelo.
    negirate srebrenicu pa cete naravno negirati i kokainski oblak koji je okruzio zgradu pinka
  • Nikola

    28.06.2024 09:36
    Sva društva da se ujedine oko saobraćajne nesreće?Pa to je nemoguće.Ko će udružiti nekoliko hiljada NVO,udruženja za sve i svašta Predlagač ovoga ne može da nabroji sva udruženja.
  • Fića

    28.06.2024 08:21
    Pozovi Đuku...!
    Pozovi Đuku i reši "problem"...!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija