Službenici Ambasade Izraela nisu bili u zgradi kada je ranjen žandarm

Službenici i diplomate Ambasade Izraela nisu bili danas u zgradi u vreme incidenta kada je napadnut žandarm, koji je u samoodbrani ubio napadača, preneo je N1.
Službenici Ambasade Izraela nisu bili u zgradi kada je ranjen žandarm
Foto: Screenshot/N1
"Policija istražuje slučaj. Nemamo više detalja. U vreme događaja Ambasada je bila zatvorena, a njeni službenici i diplomate nisu bili u zgradi. Ranjenom pripadniku Žandarmerije želimo brz oporavak", naveli su iz ambasade za N1.
Pripadnik Žandarmerije M. J. (34) koga je nepoznata osoba samostrelom pogodila u vrat ispred zgrade Ambasade Izraela u Beogradu, operisan je u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, javio je RTS.
 
Kako se navodi, pripadniku Žandarmerije hirurzi su izvadili strelu iz vrata i on je u stabilnom stanju upućen na intenzivnu negu na dalje lečenje.
 
On je u samoodbrani uzvratio vatrom i savladao napadača, koji je od zadobijenih rana preminuo.
Ministar policije Ivica Dačić ocenio da je reč o terorističkom napadu.
 
Stefanović: VJT naložilo obdukciju napadača na žandarma
 
Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović izjavio je da je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naložio obdukciju napadača i sve druge neophodne radnje kako bi se rasvetlile sve okolnosti današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije M. J. (34), koji je bio na dužnosti obezbeđenja ambasade Izraela u Beogradu.
 
Stefanović je rekao da se dežurni javni tužilac VJT u Beogradu i javni tužilac Javnog tužilaštva za organizovani kriminal nalaze na licu mesta gde je danas oko 11 časova napadač, čiji se identitet utvrđuje, iz samostrela ustrelio pripadnika Žandarmerije i pogodio ga u vrat.
 
Pripadnik Žandarmerije je u nužnoj odbrani, upotrebio vatreno oružje i pucao na napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo, naveo je Stefanović.
  • Lala

    29.06.2024 21:02
    Svaka čast
    Nije da nešto gotivim džandare ali ovom skidam kapu.
    Zna čovek kako se efikasno koristi oružje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija