Ponoš i Pavićević: Vlast od bezbednosti napravila farsu, propuste pokriva samohvalisanjem

Lider stranke Srbija centar (SRCE) i bivši načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš ocenio je da je vlast "od bezbednosti napravila farsu".
Ponoš i Pavićević: Vlast od bezbednosti napravila farsu, propuste pokriva samohvalisanjem
Foto: Beta
Tako je za Danas komentarisao tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da je Srbija jedna od najbezbednijih država ne samo u Evropi, već i u svetu.
 
Posle napada na policajca ispred ambasade Izraela i smrti napadača, koji je okarakterisan kao terorista, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić su naveli da je Srbija bezbedna država kako na evropskom tako i planetarnom nivou.
Ponoš je rekao da vlast "pokušava da stvori privid bezbednosti obećavajući kupovinu borbenih aviona, praveći vojne i policijske modne revije" na kojima se, kako je naveo, "vrhuška skriva iza uniformi".
 
"Zemlja je bezbedna onoliko koliko su bezbedni njeni građani, onoliko koliko osećaju da su bezbedni oni, članovi njihovih porodica, njihova imovina, koliko su zaštićena njihova prava, koliko je izvesno da im sutra neko neće oduzeti ono što im pripada", rekao je on.
Kako je naveo, "u ovakvoj državi pod SNS-om građani zaziru i od te države", prenosi Danas.
 
Poslanik Zeleno-levog fronta Đorđe Pavićević je kazao da "nema sumnje da su predstavnici vlasti ili institucije dobro zaštićeni", čak se, kako je naveo, "preteruje sa tim".
 
"Ipak, pitanje nije da li su oni bezbedni od terorističkih napada ili oružanih kriminalnih obračuna, nego mnogih drugih faktora, na primer, da li građani i građanke mogu mirno da šetaju trotoarom a da ne poginu od točka autobusa javnog prevoza, da li deca spokojno idu u školu, da li njihov život i zdravlje ugrožava nezdrava životna sredina...", kazao je Pavićević.
 
Kako je ocenio, "ova vlast je spremna da se kocka sa bezbednošću građana na mnogo načina, a svoje propuste pokriva samohvalisanjem i statistikama".
  • Nikola

    01.07.2024 09:54
    Ova dvojica da se zavuku u neku rupu i ćute nego što na svaku temu a naročito ako je neka nesreća laju
  • Драган

    01.07.2024 08:45
    Одлична
    Одлична реакција власти. Срећа те ово није период после 5 октобра кад су продане душе и домаћи издајници зајашили народу на грбачу преко западних окупатора Србије.
  • Biljana

    01.07.2024 08:34
    Kad vidim ovog Ponoša, setim se kako su se činovi delili u JNA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija