Naloženo da se utvrdi ko je organizatorki festivala "Mirdita, dobar dan" poslao životinjsku glavu

Naloženo je utvrđivanje identiteta osobe koja je poslala paket s polovinom svinjske glave uz preteće poruke programskoj direktorki Inicijative mladih za ljudska prava Sofiji Todorović.
Naloženo da se utvrdi ko je organizatorki festivala "Mirdita, dobar dan" poslao životinjsku glavu
Foto: Pixabay
To je, kako piše Insajder, naložilo Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. 
 
Paket je stigao dan pošto je zabranjen festival "Mirdita, dobar dan" čiji je organizator Inicijativa mladih za ljudska prava.
"Dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je utvrđivanje identiteta lica koje preduzelo radnju slanja paketa, utvrđivanja drugih okolnosti te dostavljanja izveštaja o postupanju policijskih službenika kako bi se utvrdilo da li se u preduzetim radnjama ostvaruju elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti ili eventualno elementi prekršaja propisanih zakonom, uredbom ili drugim aktom nadležnog organa", navodi se u odgovoru Insajderu.
Todorović, koja je organizovala festival "Mirdita, dobar dan", rekla je za Insajder da je 28. juna prvo primila poziv sa nepoznatog broja i da se osoba predstavila kao kurir i zamolila je da izađe ispred kancelarije kako bi joj lično uručio paket.
 
Pošto tada nije bila na poslu, paket je preuzeo njen kolega, a u njemu je, uz preteću poruku, bila i polovina svinjske glave.
  • Nesham

    03.07.2024 12:48
    Sad
    I svi problemi u državi rešeni, cveće će da procveta i drveće da drveta.
    Predstava za narod, kao i sve ostalo- skretanje pažnje...
  • Toza

    03.07.2024 09:56
    Bn
    Ovde nije bitan taj festival ko ga sisa .Bitno je ko je olos koji koji salje te glave svinjske .Ovaj narod mora da stavi prst na celo,jel me ovo podseca na 90.
  • Milica

    02.07.2024 20:30
    Zakon
    Daj neki pravnik kaze koji je clan i kog zakona preksfn i koje je to krivicno delo , svinjska glava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija