Ambasador Izraela: Srbija za nas najbezbednija zemlja u svetu, nema opravdanja za teroristički akt

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je u intervju za RTS da je Srbija najbezbednija zemlja u svetu za Izraelce.
Ambasador Izraela: Srbija za nas najbezbednija zemlja u svetu, nema opravdanja za teroristički akt
Foto: Pixabay
Poručio je da nema opravdanja za teroristički akt koji se desio u subotu, ispred Ambasade njegove zemlje u Beogradu.
 
Izrazivši zahvalnost Srbiji, Vilan je rekao da veruje Vladi Srbije, da su preduzete sve mere i da u ovom trenutku svako zna šta treba da radi, prenosi RTS.
On je naveo da nisu imali nikakve informacije niti o teroristi, niti o njegovim namerama kada je reč o ambasadi, kao i da ništa nije ukazivalo da će se to dogoditi.
 
Upitan kakva je saradnja sa srpskim istražnim organima, naveo je da je istraga počela i da je kompletno transparentna.
"Naši timovi će sarađivati i pomagati jedan drugima. To je u našem obostranom interesu", rekao je Vilan, navodeći da je Srbija delovala preventivno.
 
"Prevencija ima više nivoa. Nijedna zemlja ne može predvideti posebne preventivne mere. Izrael je zemlja, koja nažalost, ima iskustva sa terorizmom. Srbija je veoma bezbedna. To kažem i svom osoblju", kazao je Vilan i ukazao da nijedna zemlja ne može da u potpunosti spreči teroristički napad.
  • Tasa

    03.07.2024 07:48
    Toliko je bezbedna da nema sanse dobiti americku vizu iz prva dva puta...Toliko o tome..
  • Jevrejka

    03.07.2024 06:00
    Jevrejka u Srbiji
    Poštovani ambasadore, u toj državi gde ste vi bezbedni, ja ne da nisam vezbedna, nego mi je ta država koja vas čini bezbednim, korupcijom, nepoštovanjem prava i diletantizmom, otela imovinu i dovela me do prosijačkog štapa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija