Profesor koji je radio na studiji o uticaju projekta "Jadar": Voda neće biti zagađena

Profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Aleksandar Cvijetić izjavio je da je u projektu "Jadar" pitanje voda pažljivo uzeto u obzir i da ne bi trebalo da dođe do zagađenja voda.
Profesor koji je radio na studiji o uticaju projekta "Jadar": Voda neće biti zagađena
Foto: Pixabay
Cvijetić, koji je radio na izradi studije o uticaju projekta "Jadar" na životnu sredinu, to je rekao za Novosti.
 
Cvijetić je istakao da kao što pokazuju objavljeni nacrti studija uticaja na životnu sredinu, "jasno je da neće biti ugrožene, niti podzemne vode, koje se svakako već koriste za poljoprivredu, niti izvori vode za piće, niti bi reke na toj lokaciji, pre svega Jadar, Drina, pa i Sava i Dunav, dalje u svojim rečnim tokovima bile zagađene".
On je dodao da je posebna pažnja posvećena postrojenjima za preradu otpadnih voda.
 
"Sve je to već regulisano zakonima Republike Srbije i Evropske unije, a predložena rešenja za prečišćavanje voda su čak višestruko tehnološki naprednija od dosadanšnjih", rekao je Cvijetić.
On je dodao da što se tiče otpada, bitno je da se planirana deponija ne nalazi u plavnom području.
  • Maja

    16.07.2024 20:39
    Ne bi trebalo
    Jel on normalan.koliko moraš da budeš prodat , zar su samo pare važne.Šta će nam ako nemamo vodu, vazduh i zemlju Narode došlo je do kraja.
  • Bole

    12.07.2024 09:41
    Sprdnja
    Profersore bez uvazavanja,jer ovo sto ste napisali je sramota za jednog profesora.
    Proizvodite informacije za koje nemate nikakve tacne argumente,pokazali ste dozu nesigurnosti u izjavama ali ipak ste za kopanje i sve to plasirate u etar.
    Treba da Vas je sramota .
    Mislite da mozemo da progutamo ove vase jeftine reklame za Rio Tinto.



  • Bata

    12.07.2024 00:48
    E,
    More bit, al ne mora da znači il može da znači, al ne mora bit. Treba to ostaviti jedno 100 godina da odleži, pa onda videti opet. Možda stvarno za 100 godina "more bit al ne mora da znači".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija