Najviše saobraćajnih nezgoda vikendom, prošle godine poginulo 90 mladih

Tokom prošle godine u udesima je život izgubilo 90 mladih osoba.
Najviše saobraćajnih nezgoda vikendom, prošle godine poginulo 90 mladih
Foto: Pixabay (ilustracija)
Tokom prvih pet meseci ove godine stradalo je 39 osoba starosti između 15 i 30 godina, izjavio je pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Mirko Koković.
Najviše saobraćajnih nezgoda dešava se vikendom između 21h i 2 sata ujutru.
 
Faktori koji dovode do udesa su neprilagođena brzina, vožnja pod uticajem alkohola, gubitak kontrole nad vozilom, nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i neiskustvo vozača.
"Zato smo mi ovde da pošaljemo jasnu poruku da alkohol i vožnja ne idu zajedno", rekao je Koković na festivalu Egzit.
 
U prethodne četiri godine u saobraćajnim nezgodama život je izgubilo 516 mladih, a povređeno je oko 30.000 hiljada, ukazao je on.
 
Apeluje se na mlade da odgovorno konzumiraju alkolol, ne voze ako piju i da vode računa o bezbednom učestvovanju u saobraćaju.
 
Agencija za bezbednost saobraćaja će sa MUP-om, i u saradnji sa organizatorima, biti prisutna i na ostalim festivalima tokom leta koji okupljaju veći broj mladih, kao što su Love fest i Guča.
  • w/e

    13.07.2024 22:52
    cool
    Moze li Damir Okanovic da kaze zasto se ovo i dalje desava nakon svih probnih dozvola, smanjena maksimalne dozvoljene brzine na putevima i povecanja iznosa kazni?
  • ssss

    13.07.2024 18:21
    Znamo mi to,nego kada mislite da kažnjavate one što telefoniraju ili šalju poruke za vreme vožnje ? ja kontam da su oni veće opasnost nego alkoholisani vozači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.