Delimično preinačena presuda Apatincu za nesreću sa smrtnim ishodom

Apelacioni sud u Novom Sadu delimično je preinačio presudu Višeg suda u Somboru o odluci za saobraćajnu nesreću na putu Apatin-Svilojevo u kojoj je stradao muškarac.
Delimično preinačena presuda Apatincu za nesreću sa smrtnim ishodom
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, delimično je preinačen deo odluke o kazni izrečene P.P. (41) iz okoline patina zbog saobraćajne nesreće u kojoj se stradao stariji muškarac, dok je njegov saputnik iz Sonte (59) teško povređen.
 
Za krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari Apelacioni sud je ukinuo prvostepenu presudu i vratio na ponovno odlučivanje.
Inače, prvostepeni Viši sud u Somboru je P.P. osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine. U tu kaznu je uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru od 11. maja prošle godine do 1. septembra, kao i vreme provedeno na meri zabrane napuštanja stana od 1. septembra do 26. septembra.
 
"Za krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari u prvostepena presuda se ukida i vraća prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje, dok se u ostalom nepreinačenom i neukinutom delom navedena presuda Višeg suda u Somboru potvrđuje", ističe se iz ovog suda za Dnevnik.
Istom presudom prvostepenog suda je okrivljenom izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri godine, računajući od pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vreme trajanja ove mere.
 
Dnevnik podseća da je P. P. je na putu Apatin-Svilojevo 10. maja 2023. izazvao saobraćajnu nesreću upravljajući automobilom "dodge caliber" neprilagođenom brzinom, pod dejstvom kokaina, kanabisa, amfetamina i benzodijazepina i sa 1,06 promila alkohola u organizmu.
On je, kako se sumnja, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u golf koji je vozio sedamdesetčetvorogodišnji muškarac iz Kraljeva koji je poginuo na licu mesta, dok je njegov pedesetdevetogodišnji saputnik iz Sonte teško povređen.
 
Nesreća se dogodila oko podneva nekoliko stotina metara od kružnog toka kod banje Junaković.
  • A

    28.06.2024 20:35
    joj
    A moj drugar za 100 grama vutre isto 3 godine tvorza.,cccccc.....
  • Haha

    28.06.2024 10:59
    Jel realno?
    Pod dejstvo kokaina, kanabisa, nešto, nešto, alkohola. Pa malo li mu je to, nije samo lepak duvao.
  • Auu

    28.06.2024 08:58
    3 godine, pa raspon je 2 do 12. Nisu ga valjda drugari drogirali i napili pa naterali da vozi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina