Prosvetari traže hitan sastanak o povećanju plata

Reprezentativni sindikati u prosveti saopštili su da očekuju hitno zakazivanje sastanka o povećanju plata prosvetnim radnicima, jer dogovoreni, koji je trebalo da bude održan 15. jula, nije održan.
Prosvetari traže hitan sastanak o povećanju plata
Foto: Pixabay
Na sastanku u Vladi Srbije 14. juna dogovoreno da će kabinet poslati upit za imenovanje članova radne grupe za sve nivoe obrazovanja i da će one biti formirane u najkraćem roku, navedeno je u saopštenju.
Dodaje se da su reprezentativni sindikati poslali predstavnike za radne grupe u dogovorenom terminu, ali da od kabineta nisu dobili povratnu informaciju.
Sindikati su naveli i da je tada dogovoreno da 15. jula bude organizovan sastanak predsednika Vlade Srbije, ministra finansija i reprezentativnih sindikata kako bi se dogovorili o dinamici povećanja zarada, ali da taj termin nije ispoštovan.
 
Saopštenje su potpisali Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), Sindikat obrazovanja Srbije, Nezavisnost i Sindikat radnika u prosveti Srbije.
  • Onaj kome zavide

    17.07.2024 13:35
    Osveta loših đaka
    Sve minuse lupe oni što imaju tri dana škole i diplomu bita kao i oni što imaju fax i što bi da imaju odmor u prosveti, a platu u privredi... E pa ... Brzo bi promenili mišljenje posle jedne školske godine i godišnjeg kao i svaki drugi u skladu sa stručnom spremom i godinama staža plus 100 eur manja plata za taj mesec. Raspust imaju deca, profesori godišnji odmor. Ali ako ... Hajde da se svađamo i mrzimo međusobno, tako oni bolje vladaju. Hajde da gazimo sve koji se bune i imaju petlju za to, tako njima lakše ne moraju oni da gaze. Zavadi pavladaj. Muka mi je više od tolike mržnje i zlobe. Kako živite sa tim osećanjima? Kako možete da živite sa tim osećajem koji truje i vas i društvo oko vas narode? Pogledajte pluseve na svaki "bot komentar" koji pljuje prosvetu. Da li je to normalno da se očekuje od svih povijena glava? Želim da svi imaju pristojan život i zaradu u skladu sa svojim zvanjem i obrazovanjem. To i jeste problem našeg društva. Svi hoće zvanje, otuda šareni fakulteti, a niko od njih nije svestan da se do njega dolazi znanjem. Znanje treba za svaki posao. Ne pognuta glava.
  • Marta

    17.07.2024 11:19
    ....
    Прво и основно је да се промене планови и програми за основне школе. Оно је претешко за просечно дете. Основна школа а уче неке наставне јединице које нису примерене годинама.
    Друго.... не знам шта кукају? Писање оланова и програма? Кога заваравате? Ено планова и програма на сајтуЗУОВа са све исходима. Копи пејст и готово.
    Седнице? Па све фирме имају састанке.
    Папирологија? Зашто да не... папир трпи све. Не дај Боже инспекције, прво што траже је где сте то записали и кога обавестили. Није бесмислено.
    Синдикати? Хахаххахаха.
    Деца? Ако знате како са њима, никакве проблеме немате. Исто и са родитељима.
  • profa

    17.07.2024 10:11
    Važnije je poboljšati uslove rada u školama, opremiti škole novijom i kvalitetnijom opremom za rad, urediti učionice, toalete, kantine, klimatizovati prostorije. Verovatno bi se dosta stvari moglo uraditi da se novac namenjen izgradnji nacionalnog stadiona preusmeri za unapređenje rada škola po Srbiji. To neće biti tako jer će država novac dobijen uzimanjem kredita od banaka staviti u džepove kineskih kompanija koje će graditi stadion.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.