Nakon reakcija političara u BiH, policajci iz Srbije ipak neće ići u Republiku Srpsku

Policajci iz Srbije ipak neće ići u Republiku Srpsku tokom turističke sezone, kako je bilo najavljeno.
Nakon reakcija političara u BiH, policajci iz Srbije ipak neće ići u Republiku Srpsku
Foto: 021.rs
"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije neće uputiti policajce u Republiku Srpsku, kako to ne bi bio veštački razlog za napade na Srbiju i srpski narod", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
 
On je to rekao nakon reakcija političara u BiH.
"Imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni koja već postoji u celom regionu više od 10 godina, kreiraju političke spletke i pretnje, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije neće dozvoliti nikome da traži u ovome izgovore za sukobe i pripreme za rat“, naveo je on.
 
Kako je juče bilo najavljeno iz MUP-a, trebalo je da šest policajaca iz Srbije radi tokom turističke sezone zajedno sa kolegama iz Republike Srpske u Banjaluci, Foči i Trebinju, a da u Beogradu, Novom Sadu i na Zlatiboru budu angažovani policajci iz Republike Srpske, koje bi turisti mogli da kontaktiraju.
Nakon te najave je Stranka demokratske akcije saopštila da je "najavljeno stacioniranje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine nastavak agresivne politike režima Aleksandra Vučića čiji je cilj ugrožavanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH".
 
Demokratska fronta pozvala je Savet ministara BiH da izda nalog Graničnoj policiji BiH da se spreči ulazak pripadnika MUP-a Srbije u BiH.
 
Ocenili su da dolazak pripadnika MUP-a Srbije u RS "nije u funkciji stabilnosti regiona i može proizvesti nesagledive posledice, s obzirom na jasan celokupan politički kontekst".
 
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak izjavio je da policajci iz Srbije dolaze u Bosnu i Hercegovinu u skladu sa zakonom i ranije potpisanim sporazumom.
 
"Svi dobro znama da postoji taj sporazum, da je i policija iz FBiH odlazila u susedne države. Nedavno je policija iz Sarajeva radila u Hrvatskoj. Tako da je sve ovo u skladu sa zakonom i ovo se sve radi na zakonit način", rekao je on.
 
Povodom reakcija Stranke demokratske akcije i Demokratske fronte, Isak je ocenio da je problem to što "oni koji su potpisivali te sporazume, sada najviše dižu tenzije i plaše građane".
 
On je poteze tih stranaka nazvao politikanstvom, pozivajući domaće političare da "prestanu da prepadaju narod u Bosni i Hercegovini".
  • Patriota

    21.07.2024 09:55
    Da te ne gledamo više
    Ivica - spletkaroš koji zadnjih 30 godina ne dozvoljava da živimo normalno.
  • Deda Joca

    21.07.2024 07:46
    Pa kako ?
    Juuu, pa kako će se sad turisti iz Srbije snalaziti u Republici Srpskoj? Mislim, nepoznavanje jezika, propisa.. i kako su se snašli policajci iz RS na Exitu? Isto 6 Dodikovih , obezbeđivali Exit.
  • Mile

    20.07.2024 21:35
    Nije to banana država pa da im dovode kineske policajce i sl.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija