Macura se izvinila Vučiću što ga je nazvala šonjom, pohvalila i rad Siniše Malog

Ministarka bez portfelja zadužena za rodnu ravnopravnost Tatjana Macura izvinila se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što ga je svojevremeno u objavi na Tviteru nazvala "šonjom".
"Izvinjavam se predsedniku što sam ga u tom trenutku nazvala 'šonjom', izvinjavam se što sam mu uputila takve uvrede, mislim da su bile neprimerene i za taj trenutak, a posebno za ovaj trenutak sada", kazala je Macura za N1.
 
Na pitanje da li je o tome razgovarala sa predsednikom Vučićem i da li joj je zamerio, navela je da nisu razgovarali i da joj nije zamerio, "jer je on vrlo iskusan političar, i on vrlo dobro zna šta znači reagovati afektivno ili u žaru političke borbe".
"Razgovarali smo o mnogo važnijim temama nego ko je šta o kome rekao ili napisao na Tviteru. Mislim da će građani Srbije ipak osetiti kvalitet našeg razgovora na jedan bolji način, nego da smo se bavili tim nekim banalnim stvarima", odgovorila je Macura na insistiranje voditeljke da pojasni zašto je promenila stav o nekim od sadašnjih kolega iz vlade.
 
Takođe, poručila je i da se neće vratiti na društvene mreže, i da je pre neki dan otišla sa Tvitera, jer su joj, kako je rekla, neke ugledne novinarke uputile uvredljive komentare.
"Naučila sam na sopstvenom iskustvu da to nije put u kom otvarate prostor za dijalog", navela je ona.
 
Na konstataciju da se stidi tvitova koje je pisala, Macura je kazala da se stidi uvredljivih izraza.
 
"Umem da kažem 'izvini', znam da sam tada pogrešila. Možda nisam pogrešila u pogledu kritike onoga što je radila vlast u tom trenutku, ali sam pogrešila u načinu na koje sam svoje mišljenje iznela", poručila je Macura.
 
Upitana šta misli o još jednom stranačkom kolegi, ministru finansija Siniši Malom, o kome je 2018. napisala tvit "Siniša Mali izabran za ministra finansija, na pitanje da li može gore, odgovor je uvek može gore", ona je kazala da bi povukla tu izjavu, "jer sam u međuvremenu uspela da ispregovaram o mnogim važnim stvarima i mislim da sam u tom trenutku, kada sam pisala taj tvit, a radi se o nekoj 2017. ili 2018. godini, bila ogorčena što se neki problemi ne rešavaju, naravno da sam u afektu pisala takve stvari".
 
Navela je i da takvo ponašanje više niti odobrava, niti bi ga ponovila, "zato što mislim da je institucionalni dijalog, da je konstruktivni dijalog nešto što, u stvari, čini život građana i da te lične kvalifikacije koje mi imamo i koje možda pretpostavljamo, mislim da treba da ostavimo po strani, da se fokusiramo šta ko od nas radi i na koji način može da doprinese da život građana u Srbiji bude bolji".
"Ja sam do sada, od kada sam imenovana za članicu Vlade Srbije, od trenutka od kada su mi dodeljena zaduženja i kada je trebalo da pregovaram o budžetu kojim će da raspolaže kabinet kojim upravljam, i mogu da kažem da sam sa članovima njegovog kabineta, a to verovatno govori i o kvalitetu njegovog rada i pristupu radu, imala sjajnu komunikaciju", navela je Macura.
 
Dodala je da su imali "vrlo efikasnu, vrlo kvalitetnu komunikaciju, brzo smo dolazili do dogovora", kao i da je komunikacija njenog resora i ministarstva koje Mali vodi bila "besprekorna".
  • Slava

    24.07.2024 14:16
    Deco, nemojte da se ugledate na ovu Zivku ministarsku.
    Obrazujte se, nemojte preko stranke dobijati posao.
    Ne morate biti ministri, budete licnosti, ne gliste.
  • Hoki

    22.07.2024 20:40
    Ko
    Ulizica, preletacica i sad neka ministarka i izvinjava se. Bože svak može biti ministar.
  • Харалампије

    22.07.2024 17:08
    Окупација у безброј слика

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

VIDEO: Blokirani prelazi ka Kosovu

Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Radomir Raša Rojević saopštio je da je večeras u 18.30 časova počela blokada četri administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji.

Gujon uputio protestno pismo turskoj televiziji

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon reagovao je protestnim pismom upućenim glavnom uredniku turske nacionalne televizije (TRT) zbog najave emitovanja serije o Naseru Oriću.