Brnabić opomenula Ćutu jer je Vučeviću pretio da će mu "izvući uši"

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izrekla je opomenu lideru Ekološkog ustanka, poslaniku Aleksandru Jovanoviću Ćuti jer je dobacivao premijeru Milošu Vučeviću da će mu "izvući uši".
Kako je rekla Brnabić, trudi se da bude tolerantna preko svake mere.
 
"Bez obzira na nečije psihičke probleme, poštujemo svakog poslanika", rekla je Brnabić, kad je mestu odakle se obraćala prišao Jovanović, ali je navela da ga neće isključiti iako ga uzalud "kumi" da se udalji.
Vučević je prethodno pozvao sve poslanike da podrže Deklaraciju sa svesrpskog sabora, da izađu "iz stranačkih uniformi", jer je važna za opstanak srpskog naroda i osnov za političku borbu.
 
Replicirao je tako poslaniku Zeleno-levog fronta Radomiru Lazoviću koji je tu deklaraciju nazvao nacionalističkim pamfletom i rekao da služi vladama u Srbiji i Republici Srpskoj da "iscede" građane radi svoje koristi.
U ovoj razmeni replika, Lazović je uzvratio Vučeviću da bi morao da se seti da je nacionalni interes i da građani dobiju kanalizaciju i pijaću vodu.
 
Vučević je ocenio i da je Radio-televizija Srbije naklonjena opoziciji u izveštavanju sa ove sednice, što je izazvalo smeh u redovima poslanika.
 
Predsednik Nove Demokratske stanke Srbije Miloš Jovanović rekao je da neće podržati Deklaraciju sa svesrprskog sabora, iako je "skoro pa dobra" jer otvara neka pitanja koja ta stranka sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije pominje dugo. 
 
"U neskladu su vaše reči i dela. Takođe, govorite o Evropskoj uniji a traže nam da priznamo Kosovo kao nezavisno", rekao je Jovanović, navodeći da je bilo neophodno da se održi posebna sednica o toj deklaraciji.
 
On je rekao da se Srebrenica u njoj pominje "kukavički", umesto da se napiše da se tamo "nije desio genocid i da ne pristajemo na takvu lažnu kvalifikaciju".
"Rezultat vaše vlasti je da je sve manje države Srbije na Kosovu i Metohije i sve je manje tu Srba. Nema spasa Srbiji sa vama. Svim snagama ćemo raditi na smeni ove vlasti", naglasio je Jovanović, navodeći i da se francusko-nemačkim sporazumom implicitno priznaje secesija Kosova i Metohije.
 
On je naveo da ova vlast svaki dan deli narod, ponaša se po principu - ko nije sa nama, protiv nas je, što je, naveo je, i "način ponašanja mafije".
  • 9

    24.07.2024 22:34
    Nos
    Si je već izvukao sam .
  • Мама и забавиште

    24.07.2024 17:19
    Док су деца певала у зекана дуге уши ,сад ће да певају у премијера дуге уши
  • МилеНС

    24.07.2024 14:00
    Bez obzira na nečije psihičke
    možda da počne od sebe...
    (p.s. ako ona ima pravo tako nekome da se obraca smatram da je pošteno da i ja imam pravo tako napisati)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.