Jovanović Ćuta izneo plan odbrane Gornjih Nedeljica: Biće razrađen vojni, tehnički i strateški

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta naveo je šta podrazumeva njegov "plan odbrane" Gornjih Nedeljica od kopanja litijuma.
Jovanović Ćuta izneo plan odbrane Gornjih Nedeljica: Biće razrađen vojni, tehnički i strateški
Foto: 021.rs
Kako je rekao, plan podrazumeva da se stavi rampa na prilaz tako da "samo prijatelj može da prođe", upozorivši da je svako ko ima bilo kakve veze sa Rio Tintom neprijatelj i prema njemu će se tako postupati.
 
"Najavio sam plan odbrane Gornjih Nedeljica. To jeste vojna terminologija i biće razrađen vojni, tehnički i strateški plan odbrane. Onog momenta kad dođu, branićemo se fizički, logistički, taktički. Kako zaslužuje borba protiv neprijatelja", rekao je Jovanović u intervjuu za nedeljnik NIN.
"Oni dolaze da raseljavaju stanovništvo i nema druge, jer jadna je država u kojoj nemački kancelar određuje da li će se kopati litijum ili ne. Jadan je predsednik države koji se zarad opstanka na vlasti stavlja na stranu strane kompanije koja je ostavila pustoš iza sebe svuda po svetu, u čijem projektu piše da je neophodna relokacija stanovništva. To je čista pretnja i napad. A kada rasele jednom, to će postati uobičajeno jer nije samo dolina Jadra u pitanju", naglasio je Jovanović.
On je naveo da je "sledeće Homolje, pa ostatak Srbije, sve što su napipali ispod zemlje, 40 novih rudnika treba da se otvori" i dodao: "Srbija je suviše mala da može da istrpi takav pritisak na sebe, na prirodu i ljude".
  • Dragan

    26.07.2024 13:01
    Ode ćuta u vojne planete,jbg
  • Oaleks

    25.07.2024 23:54
    Nikako mi nije jasna tolika bura oko litijuma. Ok, moraju da postoje garancije za bezbednost i očuvanje životne sredine, kao i procena rizika kakvo bi to potencijalno zagađenje bilo itd. Glavni problem ovde je nepoverenje i strah od nepoznatog. Ako nam je u interesu da u Srbiji živimo bolje i primamo dobre plate, moramo od nečega puniti budžet. Ovaj narod se preko 30 godina vucara po ulicama za šta? Za privatne džepove i interese. Od svih demonstracija 90-ih, preko 1 od 5 miliona i Srbije protiv nasilja do sada ovih. Pitam se, šta se iz korena promenilo ovde, osim što se uvećava broj srpske omladine po Beču, po Nemačkoj, Australiji itd? Ćutu ne interesuje niti Srbija, niti građani. Pojma nema ni o litijumu, ni o ekologiji. Vucara ljude po ulicama da on bude Vučić umesto Vučića i da radi sve isto što i vlast samo brže i jače. Okanite se već jednom prevaranata!
  • Blokade puteva

    25.07.2024 20:22
    Blokade puteva
    Blokade puteva i građanska neposlušnost

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.