Advokati Ivane Španović najavili tužbe zbog lažnog tvita da ona bojkotuje OI zbog Rio Tinta

Ivana Španović nema problema sa zdravljem, nalazi se u Parizu i čeka početak atletskih takimičenja na Olimpijskim igrama, a par dana uoči kvalifikacija u skoku udalj oglasio se njen pravni tim.
Advokati Ivane Španović najavili tužbe zbog lažnog tvita da ona bojkotuje OI zbog Rio Tinta
Foto: Beta/AP
Kako piše Euronews Srbija, njen pravni tim najavio je tužbe protiv onih koji su objavili da je trofejna srpska atletičarka sprečena da, verovatno, poslednji put u karijeri napadne olimpijsko zlato. 
 
Njeni advokati Ivana Tomić i Nenad Vladić izdali su saopštenje kojim demantuju navode koji su se proširili na društvenim mrežama, a preneli ih pojedini mediji. 
"Kao pravni zastupnici Ivane Španović, obaveštavamo javnost da su apsolutno neistinite informacije plasirane preko društvene mreže Iks da će se Ivana povući sa Olimpijskih igara. Protiv osoba koje su zloupotrebile ime i lik Ivane Španović biće pokrenuti postupci pred nadležnim organima kao i službama Međunarodnog olimpijskog komiteta. Pozivamo javnost i nadležne organe da stanu na put širenju neistinitih informacija", stoji u saopštenju.
 
Višestruka šampionka Evrope i sveta nema nameru da dodaje išta na to što su poručili njeni pravni zastupnici. 
Podsetimo, predsednik POKS Vojislav Mihailović naseo je na lažnu vest koja je kružila mrežom Iks, a prema kojoj se atletičarka Ivana Španović navodno povlači sa Olimpijskih igara zbog Rio Tinta.
 
Reč je, naime, o lažnoj informaciji i izjavi Ivane Španović, koja se pojavila na platformi Iks pod njenim imenom. 
 
"Želim da obavestim Srbiju i svoje navijače širom sveta da odustajem od učešća na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu zbog potpisivanja Memoranduma sa EU. Nadam se da će kolege iz reprezentacije slediti moj primer", glasila je lažna objava na koju se Mihailović pozvao.
 
Tokom konferencije za medije, u holu Narodne skupštine, Mihailović se obratio prisutnima povodom lažne informacije koja je kružila društvenim mrežama.
 
"Ivana Španović i Dragan Dobrašinović u znak protesta zbog potpisivanja Memoranduma sa EU, otkazali su učešće na Olimpijadi u Parizu i pozvali druge sportiste da učestvuju u tom protestu, jer oni smatraju da je to poguban dogovor ili predugovor, kojim se Srbija žrtvuje i građani Srbije treba da postanu ljudi koji će da rade po rudnicima, mladež da se iseljava i da ovu našu lepu zemlju žrtvuju zarad neke rude", rekao je Mihailović u holu Narodne skupštine.
A kako piše Euronews Srbija, sve je počelo kada je pre nekoliko dana Dragan Dobrašinović iz Topličkog centra za demokratiju, nekada član pokreta Dveri, napisao na društvenoj mreži Iks da poziva sve srpske sportiste da se povuku sa Olimpijskih igara u znak protesta zbog potpisivanja memoranduma sa Evropskom unijom, za koji Dobrašinović navodi da se "Srbija njime pretvara u litijumsko groblje", a da će "Srbi postati nemačko roblje".
  • Ђорђе

    27.07.2024 06:40
    То, дајте посла јадним адвокатима! Само нека се свађамо и тужимо док природу ружимо. Планета од нас већ добија грозницу и ево подиже температуру да се реши вируса.
  • Steva

    25.07.2024 19:59
    Ajde prvo svi vi koji mislite da je trebalo da ne ode naOI u znak protesta dajte otkaze ili prekinute privatni posao u znak podrške.
  • Marija

    25.07.2024 15:15
    Dobar trol
    Je bio sa kvazi odustajanjem. Ali ja da imam uticaj kao ona, apsolutno bih ga iskoristila za svrhe skretanja paznje koliko je RT opasan. Ivana, volimo te, ali ocekivali smo vise.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija