Srpski policajci na Ohridu tokom letnje sezone

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će od avgusta na Ohridskom jezeru u Severnoj Makedoniji biti prisutna srpska policija.
Srpski policajci na Ohridu tokom letnje sezone
Foto: Pixabay
"Od avgusta ćemo početi sa praksom koju do sada nismo imali, da srpski policajci budu prisutni gde ima dosta srpskih turista. Njih četvorica biće na Ohridu jer je letnja sezona", rekao je Dačić, nakon današnjeg sastanka sa makedonskim kolegom Pančetom Toškovskim.
 
Dodao je da su razgovarali i o saradnji u oblasti borbe protiv kriminala - trgovine ljudima, narkoticima, oružjem, kao i o ilegalnim migracijama.
"Saradnja policija mora da bude bolja nego saradnja kriminalnih grupa u regionu, zato je poziv za sve da radimo zajednički u interesu naših građana", rekao je Dačić.
 
Ministar je rekao i da je dogovoreno da se aktivira  radna grupa koja će se baviti procedurama na graničnim prelazima kako bi se one pojednostavile, kada je reč o putničkom saobraćaju.
 
"Veoma je dobro  što smo uspostavili liniju komunikacije i kad je reč o vanrednim situacijama", dodao je Dačić.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.