Braća Panić uz jemstvo puštena iz pritvora: Sud prihvatio obećanje da se neće kriti

Braća Uroš i Miloš Panić, koji su okrivljeni za organizovanje prostitucije u saizvršilaštvu sa još četiri osobe, pušteni su juče iz pritvora i braniće se sa slobode.
Braća Panić uz jemstvo puštena iz pritvora: Sud prihvatio obećanje da se neće kriti
Foto: 021.rs
Kako je Večernjim novostima potvrdio njihov advokat Zdravko Đukanović, Treći osnovni sud u Beogradu prihvatio je jemstvo stan na Novom Beogradu u vrednosti od 172.000 evra.
Braća Panić su na suđenju u četvrtak negirali da su počinili krivično delo i obećali da se "neće kriti" i da će "dolaziti na suđenja".
Sudski proces protiv njih biće nastavljen u oktobru.
 
U toku je istraga koja je protiv okrivljenih pred ovim tužilaštvom pokrenuta 29. februara 2024. godine zbog sumnje da su izvršili krivična dela Trgovina ljudima u saivršilaštvu i Posredovanje u vršenju prostitucije u saivršilaštvu.
 
Oštećena krivičnim delom Trgovina ljudima, koje je u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva, promenila je iskaz, nakon čega je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima ovom tužilaštvu dostavio novi izveštaj sa podacima koji ne ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno ovo krivično delo prema njoj.
 
Okrivljeni su optuženi zbog postojanja opravdane sumnje da su oktobra 2022. godine do 16. oktobra 2023. godine po prethodnom dogovoru i sa podeljenim ulogama, navodili i podsticali tri ženske osobe na prostituciju. Oni su, kako se sumnja, putem sajtova "seksi-adresar" i "halo oglasi" reklamirali njihovu prostuciju, obezbedili im prostorije za obavljanje iste, i učestvovali u predaji navedenih devojaka drugim licima.
 
Na sajtovima su oglasili brojeve telefona i ponudu da zgodne, mlade maserke muškarcima nude usluge senzualne i tantričke masaže na različitim lokacijama u gradu.
Na ovaj način oglasi su postali dostupni neodređenom broju lica, čiji identitet nije unapred poznat, a za ugovaranje klijenata, odnosno vreme i mesto dolaska, kao i uslugu koja će im biti pružena, bila je zadužena S. L.
 
Cene seksualnih usluga su, kako se sumnja, odredili braća Panić, V. S. i D. L, a kretale su se između 3.500 i 10.000 dinara. Devojke su za sebe zadržavale 50 odsto ostvarene zarade, a 50 odsto su predavale okrivljenima.
 
Takođe, sumnja se da je V. S. preko Instagrama nudio posao u cilju zapošaljavanja novih "maserki", nudeći besplatnu obuku i dobru zaradu, uz smeštaj i jedan obrok, uz napomenu da prednost imaju "maserke" od 18 do 40 godina.
  • AA

    27.07.2024 23:28
    neverovatno
    Botovi koji dobiju zadatak da brane makroe koji drze lanac prostitucije. Kako se pogledaju ujutru u ogledalo.
  • Radnik

    27.07.2024 18:55
    Sud prihvatio obecanje da se nece kriti a bili u bekstvu.
    Katastrofa.
  • Dete rock'n rola

    27.07.2024 16:22
    Pa dobro,ako su obećali onda ne vidim u čemu je problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.