Zbog preteće poruke u Čačku, eko-udruženja najavila: Objavićemo kućne adrese litijum-lobista

Ekološka udruženja "Suvoborska greda" i "Čuvari Kablara" saopštila su da će ubuduće na sve pretnje i pritiske odgovarati objavljivanjem kućnih adresa "svakog ko javno lobira da se Srbija raskopa".
Zbog preteće poruke u Čačku, eko-udruženja najavila: Objavićemo kućne adrese litijum-lobista
Foto: 021.rs (Ilustracija)
"Smatramo da je takav odgovor pravičan i nužan. Navikli smo na podle poteze, laži i manipulacije zagovornika rudarenja litijuma u Srbiji, a nismo sumnjali ni da će u nedostatku argumenata početi da prete", navodi se u saopštenju dva ekološka udruženja.
 
Povod za njihovu reakciju bila je preteća poruka ispisana na afaltu ispred kuće u Čačku jednog od najaktivnijih boraca protiv rudarenja litijuma Aleksandra Mitrovića.
U pretećoj poruci, koju je ispisala nepoznata osoba, piše da je "bolje za njega da ostavi politiku i litijum".
 
"Budući da je Aleksandar predsednik Novo lice Čačka, jasno je da pretnje dolaze od izvesnih čačanskih političara, kojima je, sudeći po poruci na putu, tema rudarenja litijuma poseban problem. Jasno je i da su ti čačanski političari zauzeli stranu multinacionalnih kompanija i njihovih saradnika iz vlasti", ističe se u saopštenju "Suvoborske grede" i "Čuvara Kablara".
 
Iz tih organizacija dodaju da ne znaju da li su pretnje počele "iz straha što je sve više građana protiv rasprodaje Srbije rudarskim kompanijama ili iz nekog drugog razloga.
 
"Ali znamo da ovakvim pretnjama moramo stati na put", navodi se u saopštenju.
  • Objavite adrese

    29.07.2024 12:59
    Objavite adrese
    Objaviti adrese na internetu sa anonimnog naloga, i to onda gotovo automatski prestaje priča o kopanju litijuma u Srbiji jer će biti prestrašeni od nezadovoljnih pojedinaca koje niko ne može da kontroliše, i obustaviće se Rio Tinto !
    To im je gore nego da MiILIon ljudi izađe i danonoćno mesec dana da blokira autoputeve, jer to je gomila koju mogu možda da iskontrolišu, ali mnogobrojne nezadovoljne pojedince niko ne može da iskontroliše.
    Sve to treba uraditi posle 10.avgusta ako ne vrate zabranu za lituijum: blokade + građanska neposlušnost + objava adresa
  • Lily

    28.07.2024 23:35
    Krajnje je vreme
    Tako i treba! Pa da vidiš kako će da se zavuku u mišje rupe.
  • komšinica

    28.07.2024 20:40
    Tako i treba. Oni bez pardona prozivaju koga god stignu, prete i sve ostalo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija