Borba sa požarom kod Bujanovca: Vatrogasne jedinice poslate u Severnu Makedoniju odakle se proširio

Ministarstvo unutrašnjih poslova uputilo je dva helikoptera kao pomoć u gašenju požara kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski.
Borba sa požarom kod Bujanovca: Vatrogasne jedinice poslate u Severnu Makedoniju odakle se proširio
Foto: 021.rs
Kako prenosi RTS, jedan helikopter je poslat i u istočni deo Severne Makedonije, odakle se taj požar proširio.
 
Vatrogasci iz više gradova Srbije od juče su angažovani na terenu. Od jutros vatru gase 54 vatrogasca sa 17 vozila, kao i helikopterska jedinica koja vodu zahvata baš pored manastira Prohor Pčinjski.
Širenje požara je sprečeno, a zahvaćeno je područje od nekoliko desetina hektara, kaže načelnik Uprave za VSJ u Sektoru za vanredne situacije Nedeljko Gagić.
 
Tek nakon gašenja požara znaće se kolika je površina zahvaćena vatrom i na teritoriji Severne Makedonije.
"Karaktersitike svih požara na otvorenom, a posebno šumskih su takve da se izuzetno brzo širi, velika je količina suvog gorivog materijala. Teren je nepristupačan, zato je angažovana helikopterska jedinica, vatrogasci prelaze i nekoliko kilometara peške kako bi došli do same linije požara", naveo je Gagić.
 
Jedinice MUP-a angažovane su i na teritoriji Severne Makedonije, sa druge strane planine Kozjak.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija