Uskoro tender za unapređenje ugleda Srbije u svetu

Kancelarija za javnu i kulturnu diplomatiju, koja je osnovana sredinom maja, uskoro će raspisati tender za kampanju namenjenu unapređenju ugleda Srbije u svetu.
Kako piše Nova ekonomija, Kancelarija će u postupku javne nabavke izabrati jednu ili više kompanija koja realizovati ovu kampanju.
 
Sama nabavka još nije pokrenuta, ali je na Portalu javnih nabavki najavljeno njeno pokretanje za 5. septembar, odnosno objavljeno je prethodno informativno obaveštenje u kom se navodi da Kancelarija planira raspisivanje ovakvog tendera.
Za sada nema dodatnih detalja o tome šta je sve predviđeno u okviru kampanje, a ni koliko će to sve da košta. Nešto više informacija će biti poznato kada ovaj tender bude zvanično objavljen.
 
Pored ovog tendera, u planu je i tender za usluge u sferi digitalnog promovisanja Srbije, kao i za usluge organizovanja događaja u zemlji i inostranstvu.
Vlada Srbije je sredinom maja osnovala Kancelariju za javnu i kulturnu diplomatiju koja treba da se bavi stručnim poslovima koji se odnose na učešće u obaveštavanju domaće i strane javnosti o potencijalima i nacionalnim interesima Srbije, kao i učešće u aktivnostima "u cilju predstavljanja srpske kulture, istorije, vrednosti, duhovnosti, umetnosti, jezika, nauke i sporta u svetu".
 
Kancelariju kao vršilac dužnosti direktora vodi Arno Gujon, koga je Vlada Srbije postavila na tu funkciju na period od šest meseci.
 
Gujon je ranije bio i državni sekretar, kada se bavio odnosima sa dijasporom kao i sa srpskom zajednicom na Kosovu i Metohiji.
 
Kancelariji je u junu prebačeno 367,51 miliona dinara (oko 3,1 miliona evra) iz tekuće budžetske rezerve za redovan rad.
  • Đorđe

    01.08.2024 17:50
    Ne računajte na mene.Najuzaludniji posao na svetu.
  • Apsurdistan

    01.08.2024 16:30
    "Uskoro tender za unapređenje ugleda Srbije u svetu"

    Kakva zamena teza dostojna vrdalame.

    Ugled Srbije u svetu se unapređuje NA IZBORIMA!!!
  • Garisa

    01.08.2024 16:28
    Idealan
    Bez konkursa, posao dati Vulinom i Dodiku, miliocici nisu za baciti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija