Brnabić: Vlada će narednih dana formirati "multidisciplinarni tim" za projekat "Jadar"

Predsednica Skupštine Srbije i članica Glavnog odbora SNS Ana Brnabić izjavila je da će Vlada Srbije narednih dana formirati "multidisciplinarni tim" za projekat "Jadar" i iskopavanje litijuma.
Brnabić je za Televiziju Pink rekla da će se taj tim baviti trima oblastima, a da će prva biti zdravlje građana - da "najbolji doktori u Srbiji odgovaraju na sve teme koje se pokreću u javnosti".
 
"Nažalost, i kako bi odgovarali i na svo ono širenje panike koje svakodnevno viđamo i na protestima i u pojedinim medijima", kazala je ona.
Drugi deo tima, kako je dodala, obuhvatiće oblasti poljoprivrede, energetike i zaštite životne sredine, a treći ekonomiju i ekonomske koristi za državu.
 
"Sa moje strane, Skupština Srbije će mnogo raditi na tome, to je naša obaveza, jer, na kraju krajeva, mi smo to najviše zakonodavno telo i narodni poslanici bi trebalo da budu direktni izaslanici građana", navela je Brnabić.
Govoreći o drugim temama iz delokruga Skupštine Srbije, kazala je da će se rad nastaviti posle letnje pauze.
 
Kako kaže, početkom septembra nastaviće se rad u vezi s preporukama ODIHR o izbornim uslovima.
  • Običan čovek

    05.08.2024 16:33
    Zašto i kako vama nije jasno da je narod 100% izgubio poverenje u ovu vlast i da ne veruje nikakvim komisijama koje vi formirate. Poverenje ste izgubili nepovratno. Pomirite se s tim što pre, ništa ne boli.
  • Bora

    05.08.2024 13:36
    Pa lepo je rekao Lutovac nema kopanja dok je nedemokratska vlast na čelu države.Znači kad njih neko dovede na vlast nastavljamo tamo gde smo stali kad smo izgubili na izborima.I šta tu nije jasno?
  • Kobac

    05.08.2024 13:34
    Sta tebi nije jasno?
    Neces kopati!!!!!Skupi svoje prnje i ti i tvoji pajtosi i mars iz Srbije. A prethodno da napustis vilu Jovanke Broz. Zakone menjate, ko gace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija